logowvhj2023
© PowerQ
© PowerQ
12 november 2019

Project in beeld (31) | Zonnepanelen voor zorgcentrum, metaalbedrijf en agrariërs

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine wekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

Christelijk Zorgcentrum Anker heeft 978 zonnepanelen laten installeren voor eigen gebruik. De instelling in het Betuwse Kesteren kan daarmee haar 84 appartementen grotendeels van duurzame elektriciteit voorzien. Sinds dit jaar werkt Anker samen met Buro ZP. Buro ZP ondersteunt Anker bij inkoop en contractmanagement, zo ook bij dit zonne-energieproject. Er is gekozen voor PowerQ als hoofdaannemer van dit project en voor een lokale installateur, Westreenen uit Opheusden. ‘We merken dat meer zorgcentra in Nederland deze investering in verduurzaming willen maken. De vraag stijgt flink’, aldus Jaap van Kriekingen, manager accounts bij PowerQ. ‘De sector timmert hard aan de weg, met zonnepanelen, maar ook op andere gebieden, zoals efficiënter verbruik of betere afvalverwerking.’

Solisplan heeft bij agrariër Van Sleuwen Holding in Veghel 1.010 zonnepanelen geïnstalleerd. De zonnepanelen op de daken leveren zo'n 280.000 kilowattuur zonnestroom per jaar op. Het pv-systeem is verdeeld over 3 varkensstallen. Vanwege de constructie van het dak is voor elk dak een apart legplan ingetekend. Daarnaast is ook rekening gehouden met de luchtwassers achter de stallen. De zonnepanelen mogen hier niet te dichtbij liggen vanwege schadelijke stoffen die de zonnepanelen kunnen aantasten. 

Sportcomplex De Rietlanden in Lelystad heeft 1.400 zonnepanelen in gebruik genomen. Het Sportbedrijf draagt hiermee bij aan de gemeentelijke doelstelling om samen met de stad meer gebruik te maken van duurzame energie. 

Roba Metals laat in Genk op zijn nieuwe opslaghal in 1.520 zonnepanelen laten plaatsen. Roba Genk is momenteel de grootste productielocatie van de Roba groep op het gebied van verwerking van staal, rvs en aluminium. Met een oppervlakte van 4.000 vierkante meter, is er een toename van 5.000 ton in opslagcapaciteit voor afgewerkte producten. De zonnepanelen hebben straks een totaal vermogen van 480 kilowattpiek. Naar verwachting zullen de opslaghal en de zonnepanelen begin 2020 worden opgeleverd.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.