Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Etten-Leur geeft omgevingsvergunning aan zonnepark op stortplaats
© GroEnergie

Etten-Leur geeft omgevingsvergunning aan zonnepark op stortplaats

De gemeente Etten-Leur heeft een omgevingsvergunning verleend voor een zonnepark aan de Bollendonkseweg. Als onderdeel van het plan worden er op een voormalige stortplaats zonnepanelen geplaatst.

In samenspraak met de grondeigenaar, ELVO Afvalverwerkingsbedrijf, heeft GroEnergie Groep het zonnepark ontwikkeld. Het betreffende perceel heeft een oppervlakte van circa 14,5 hectare. Van dit perceel zal een oppervlakte van circa 9,8 hectare worden benut voor het realiseren van een zonnepark, door middel van het bouwen van draagconstructies voor het plaatsen van de zonnepanelen.

De zuidelijke punt van het kadastrale perceel – zo’n 1,3 hectare groot – zal worden benut voor het realiseren van groenbeplanting in het kader van de kwaliteitsverbetering van het landschap. Om te voldoen aan de wettelijke herplantplicht op grond van de Wet natuurbescherming zal het nabij de stort aan het Windgat gelegen perceel worden benut.

Op basis van de inrichtingsschets zou een installatie kunnen worden geplaatst met een opgesteld vermogen van minimaal 10 megawattpiek. Hiermee kunnen zo’n 2.600 huishoudens van stroom worden voorzien.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Goldbeck Solar Nederland zoekt:

Service Monteur(s)

Goldbeck Solar Nederland zoekt service monteur(s)
Fulltime • Nederland
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Verkoper Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak zoekt een Verkoper Zonnepanelen.
Fulltime • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!