Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Brabant over potentie zonnepanelen: bedrijfsdaken industrieterreinen goed voor 30 procent elektriciteitsbehoefte
© KiesZon

Brabant over potentie zonnepanelen: bedrijfsdaken industrieterreinen goed voor 30 procent elektriciteitsbehoefte

60 procent van de geleverde energie aan bedrijven wordt in Brabant verbruikt op bedrijventerreinen. Krijgen alle daken van die bedrijven zonnepanelen, dan is dat goed voor 30 procent van de elektriciteitsbehoefte.

Dit blijkt uit de jaarlijkse bedrijventerreinencijfers van de provincie Noord-Brabant, waarbij dit jaar voor het eerst de energieopgave op Brabantse bedrijventerreinen in kaart is gebracht. De cijfers laten ook zien dat de werkgelegenheid op Brabantse bedrijventerreinen 3 keer zo snel groeit als daarbuiten en de gronduitgifte de hoogste van de afgelopen 15 jaar is.

7,6 miljard kilowattuur
De opgave van de transitie voor elektriciteit op bedrijventerreinen bedraagt 7,6 miljard kilowattuur. Bij het benutten van alle bedrijfsdaken voor zonne-energie zou in bijna 30 procent van deze energievraag voorzien kunnen worden. Inschatting is dat door het aanleggen van zonnepanelen op alle daken op bedrijventerreinen 2.100 miljoen kilowattuur duurzaam kan worden opgewekt. De zogenaamde dakpotentie is daarmee volgens de provincie nog groot. Want begin 2018 kwam 3 procent van de totale energievraag van eigen zonnestroom op daken.

Door een forse stijging van aanvragen binnen de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) voor zonne-energie op daken op bedrijventerreinen is de verwachting dat dit percentage toeneemt. Voor het lokaal opwekken van zonne-energie op daken op bedrijventerreinen is volgens de provincie namelijk voor 476 miljoen kilowattuur SDE+-subsidie aangevraagd. Hiervan is per mei 2019 zo’n 50 miljoen kilowattuur reeds gerealiseerd.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper buitendienst

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper buitendienst
Fulltime • Utrecht
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!