Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Studio Solarix voorziet Pharos van zonnegevel, PHYSEE levert zonneramen
© Cairn Real Estate

Studio Solarix voorziet Pharos van zonnegevel, PHYSEE levert zonneramen

Cairn Real Estate heeft in Hoofddorp het startschot gegeven voor de renovatie van het 25.000 vierkante meter grote Pharos-gebouw naast het NS-station. Studio Solarix levert een zonnegevel en PHYSEE zonneramen.

In opdracht van eigenaar Cairn Real Estate werkt COARE Realisatie als hoofdaannemer aan de klus die naar verwachting eind juni 2020 gereed is. In samenspraak met Stichting De Nieuwe Draai formuleerde Cairn Real Estate 4 ambities op basis waarvan het project wordt gerealiseerd: total energy, maximum health, zero waste en vibrant community.

Zonnegevel en zonneramen
Er zijn 30 bedrijven geselecteerd die bijdragen aan de vernieuwing van Pharos. Dat gebeurt op basis van meerdere innovaties die in het gebouw worden toegepast. Een van de innovaties betreft de buitengevel die opnieuw wordt opgebouwd. Dat gebeurt met gebruikmaking van het door Studio Solarix ontwikkeld gevelpaneel dat zonne-energie oplevert en letterlijk zijn licht over de omgeving laat schijnen.

Verder krijgt Pharos energiezuinige ramen, voorzien van SmartSkin-techniek van PHYSEE. Deze zogenoemde Power Windows zijn van strips voorzien en wekken energie op om de elektrische zonwering te bedienen en telefoons op te laden. Dat scheelt niet alleen in het stroomverbruik, maar zorgt er ook voor dat binnen niet overal nieuwe stroompunten hoeven te worden aangelegd.

Groendak
Op het laagbouwdeel van Pharos wordt een nieuw aan te brengen isolatielaag door Koninklijke Ginkel Groep uitgevoerd als groen dak. Met als voordeel niet alleen een betere isolatie, maar ook een betere berging van hemelwater in de verder nogal versteende kantooromgeving. Op het groene dak plaatst men ten behoeve van de biodiversiteit bijenkasten. Ook wordt bekeken of er een groentekas kan worden gerealiseerd.

Het groen- en keukenafval uit het door interieurarchitect Sheryl Leysner ontworpen organic restaurant Cape Karpa wordt dagelijks gescheiden. Een composteermachine van Ecocreation verwerkt het tot compost. Dat gebeurt binnen 48 uur. De compost is beschikbaar voor onder meer boeren in de buurt die weer leveranciers van het restaurant zijn.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Werkvoorbereider E

Zonne-energie is 'in' en dat is bij ons ook goed te merken! Meer opdrachten, meer klanten, meer zonnepanelen... Daarom willen we ons team graag uitbreiden met een ervaren werkvoorbereider, die de schakel is tussen commercie en uitvoering....
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952CA Alblasserdam
Coolblue zoekt:

Teamleider Zonnepanelen Advies

Plus- en minpunten + Je weet alles van adviserende verkoop en brengt die kennis over aan je teamleden. + Je staat altijd klaar om bij te springen bij het helpen van een klant. + Je zorgt er voor dat werkprocessen zo goed mogelijk verlopen....
Fulltime (40 uur) - Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!