Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De Fryske Marren verleent omgevingsvergunning zonnepark Lemmer
© GroenLeven

De Fryske Marren verleent omgevingsvergunning zonnepark Lemmer

De gemeente Fryske Marren heeft een omgevingsvergunning verleend voor een zonnepark van GroenLeven aan de rand van industrieterrein Lemsterhoek in Lemmer.

GroenLeven wil op de locatie een zonnepark van ongeveer 25 hectare realiseren met een vermogen van circa 30 megawattpiek. Het plangebied bestaat uit agrarische percelen aan de westrand van Lemmer. De locatie is gelegen in de zuidpunt van de Lemsterhoek, aan de voet van de Lisselmeerdijk. Het voeren van een agrarisch bedrijf op deze locatie biedt onvoldoende toekomstperspectief. De gronden zijn slecht en door de komst van het bedrijventerrein ervaart men overlast. Er is om die reden gezocht naar een andere invulling.

Beleidskader Sinnefjilden
Vorig jaar heeft de gemeenteraad het beleidskader Sinnefjilden vastgesteld. In dat beleidskader is omschreven hoe de gemeente omgaat met initiatieven voor zonnevelden en zonneparken. De eerste voorkeur heeft de plaatsing van zonnepanelen op daken. Er is in de gemeente alleen niet voldoende geschikt dakoppervlak om te voorzien in alle energiebehoefte. Daarom is er ruimte voor grote zonneparken zoals dat van GroenLeven. Ze moeten van de gemeente dan wel aansluiten op bestaand, stedelijk gebied. In dit geval sluit het zonnepark aan op industrieterrein Lemsterhoek.

Landschappelijke inpassing
Het zonnepark sluit in vormgeving en opzet aan bij het stedelijk weefsel en het landschap. De industriële uitstraling van het zonnepark sluit uit aan bij het bestaande bedrijventerrein. Voor het zonnepark is een landschappelijke inpassing opgesteld door Lindemans Landschapsarchitecten.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Econnetic bv zoekt:

Medior Consultant Duurzame Energie en Energieopslag

Fulltime (40 uur) - 3972 LK
Econnetic bv zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!