Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Terneuzen verleent 2 omgevingsvergunningen voor 66,9 hectare aan zonneparken
© Mees Ruimte & Milieu

Terneuzen verleent 2 omgevingsvergunningen voor 66,9 hectare aan zonneparken

De gemeente Terneuzen heeft 2 omgevingsvergunningen verleend voor 2 naast elkaar gelegen zonneparken van Solar Energy Works. Het gaat om vergunningen voor een zonnepark van respectievelijk 27 en 39,9 hectare.

Voor beide zonneparken heeft Mees Ruimte & Milieu de ruimtelijke onderbouwing verzorgd in opdracht van Solar Energy Works. Uit die onderbouwing blijkt dat het eerste zonnepark ter plaatse van de Tractaatweg in Sluiskil opgebouwd is uit een aantal percelen met een totale oppervlakte van circa 39,5 hectare. Het vermogen van de zonnepanelen die hier geplaatst worden, bedraagt 44,5 hectare. Ze worden verdeeld over 4 afzonderlijke zonnevelden die gezamenlijk een oppervlakte van 31 hectare hebben.

Inpassingsplan
Ook voor het tweede zonnepark heeft Mees Ruimte & Milieu de ruimtelijke onderbouwing verzorgd in opdracht van Solar Energy Works. Ook deze locatie bestaat uit een aantal percelen, ditmaal met in totaal een oppervlakte van circa 29,3 hectare. Hier wordt circa 30 megawattpiek aan zonnepanelen geplaatst. Hiertoe worden 3 afzonderlijke zonnevelden gerealiseerd.

In het inpassingsplan van beide zonneparken wordt rekening gehouden met de karakteristieken van het landschap en worden deze waar mogelijk benut voor de inpassing van het plan. Daarnaast wordt rekening gehouden met de zuidelijk gelegen Staats-Spaanse Linies. Tevens is de uitvoerbaarheid van het initiatief getoetst aan milieu- en omgevingsaspecten en de bijbehorende regelgeving en hieruit blijkt dat er geen belemmeringen zijn.

Bloem- en kruidenrijke stroken langs de watergangen en langs de wegen vergroten volgens de initiatiefnemers de ecologische waarde van het gebied en zorgen voor groene uitstraling van het zonnepark. Langs de Kruisweg worden tevens bomen geplant. Daarbij wordt gebruikgemaakt van streekeigen soorten conform het advies van Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Verkoper / Adviseur Zonnepanelen - Regio Noordwest-Nederland

Ben je op zoek naar een leuke afwisselende baan in de groeiende markt voor zonnepanelen? Wil je werken in je eigen rayon (Noordwest-Nederland) bij een jong en groeiend bedrijf? Dan is onderstaande fulltime functie iets voor jou! Verkoper /...
Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
kWh People zoekt:

Senior Project Development Manager PV/Solar

Functie omschrijving Senior Project Development Manager PV/Solar Als senior project development manager: Identificeer je kansen en vind je juiste locaties en terreinen voor zonneparken met een omvang van enige tot tientallen miljoenen...
Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!