Solar Magazine - Skoon lanceert ’s werelds eerste digitale platform voor delen van batterijen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Skoon lanceert ’s werelds eerste digitale platform voor delen van batterijen
© Skoon

Skoon lanceert ’s werelds eerste digitale platform voor delen van batterijen

Skoon Energy heeft de Skoon Cloud gelanceerd; ’s werelds eerste onlineplatform voor het delen van batterijen. Daarnaast onthulde het bedrijf een speciale batterijtrailer: de Skoontrailer.

Deze plug-and-play mobiele energiebron voor (kleinere) applicaties is in eigen beheer ontwikkeld door het Skoon-team.

Boekingen via Skoon Cloud
Tijdens een speciaal evenement gaf Daan Geldermans van Skoon een update over de Skoonbox. De ontwikkeling van deze mobiele batterijcontainer van 20 voet met een capaciteit van bijna 600 kilowattuur bevindt zich in de laatste fase. De eerste proeven zijn volgens het bedrijf veelbelovend. De Skoonbox is binnenkort beschikbaar voor boekingen via Skoon Cloud.

Ondanks de realisatie van een eigen batterijcontainer benadrukte Geldermans dat de focus van Skoon op het softwareplatform ligt. Ervaring uit de eerste hand met het ontwikkelen en bedienen van een batterijcontainer biedt Skoon waardevolle informatie voor het optimaliseren van het platform.

Skoontrailer
Hoogtepunt van de bijeenkomst was de lancering van Skoon Cloud. Via dit platform voor het delen van batterijen, verbindt Skoon vraag en aanbod voor mobiele batterijen. Bovendien verbindt het platform verschillende markten en applicaties. Batterijen van Greener en Wattsun zullen ook beschikbaar zijn via de Skoon Cloud. Verschillende accubezitters zullen het platform binnenkort ook gaan gebruiken om een hogere uptime voor hun accu's te realiseren.

Door het transport van A naar B te automatiseren en ervoor te zorgen dat de batterij voldoet aan de specificaties voor het beoogde gebruik, helpt Skoon het delen van batterijen voor zowel leveranciers als eindgebruikers te vereenvoudigen. Dit draagt ​​bij aan het gebruiksgemak, de beschikbaarheid en de winstgevende businesscase van mobiele energie. Hierdoor levert de onlinemarktplaats een tastbare en meetbare bijdrage aan de versnelling van de energietransitie.

Tijdens het evenement werd ook een speciale batterijtrailer gepresenteerd die beschikbaar is via de Skoon Cloud. De Skoontrailer is een kleinere en meer mobiele versie van de Skoonbox en geschikt voor kleinere toepassingen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Financieel medewerker(st)er

32-40 uur - Elst, 6662NE
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Account Manager Channel Sales

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!