Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EnBW bouwt grootste zonnepark van Duitsland zonder subsidie
© Jaswant Bhopal | Dreamstime.com

EnBW bouwt grootste zonnepark van Duitsland zonder subsidie

Energiebedrijf EnBW gaat het grootste zonnepark van Duitsland bouwen. De zonneweide van 164 hectare telt 465.000 zonnepanelen – goed voor 180 megawattpiek – die zonder subsidie geplaatst zullen worden.

EnBW is een energiebedrijf met zijn hoofdvestiging in Karlsruhe. Het is na E.ON en RWE het derde grootste energiebedrijf in Duitsland.

Erneuerbare-Energien-Gesetz
Het zonnepark wordt door het bedrijf gerealiseerd op 30 kilometer van Berlijn en gaat 50.000 huishoudens van stroom voorzien. Het zonnepark moet in 2020 operationeel worden en zal EnBW helpen zijn doelstelling voor dat jaar, 40 procent hernieuwbare energie, te bereiken.

Hans-Josef Zimmer, voorzitter van EnBW Technology, over het project: ‘We zijn ervan overtuigd dat dit soort zonneparken winstgevend kunnen zijn zonder subsidies, maar alleen als via de  Erneuerbare-Energien-Gesetz (EEG) eerst zonne-energie verplicht blijft!’

In de Duitse EEG – oftewel de wet inzake hernieuwbare-energiebronnen – is bepaald dat hernieuwbaar geproduceerde energie in het elektriciteitsnet moet worden ingevoed voordat die door andere bronnen wordt opgewekt.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Navetto zoekt:

Magazijnmedewerkers

Fulltime (40 uur) - Arij Koplaan 3, 3132 AA, Vlaardingen
KiesZon BV zoekt:

Functioneel Applicatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!