Solar Magazine - Vaillant en AliusEnergy starten met aanbieden totaaloplossing voor pvt-panelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vaillant en AliusEnergy starten met aanbieden totaaloplossing voor pvt-panelen
© AliusEnergy

Vaillant en AliusEnergy starten met aanbieden totaaloplossing voor pvt-panelen

Vaillant en AliusEnergy introduceren samen een pvt-totaaloplossing (red. een combinatie van zonnestroom en zonnewarmte). Het pvt-paneel van AliusEnergy wordt hiertoe gecombineerd met producten van Vaillant.

De 2 bedrijven stellen zo te kunnen voldoen aan de sterk groeiende vraag van de markt. Voor deze pvt-totaaloplossing levert Vaillant de eigen verwarmingsoplossingen, waaronder warmtepompen, cv-ketels en boilers. AliusEnergy is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van fotovoltaïsche-thermische panelen, oftewel pvt-panelen.

Plug-and-playpakket
AliusEnergy biedt onder de merknaam Volthera al enkele jaren pvt-systemen aan in combinatie met de warmtepompen van Vaillant. Nu is volgens het bedrijf echter het moment gekomen om een intensieve samenwerking aan te gaan om op deze manier pvt breder op de markt te kunnen positioneren.

Vaillant en AliusEnergy leveren gezamenlijk het zogenaamde Volthera plug-and-playpakket aan de installateur. Om een goede implementatie te garanderen, volgt elke installateur voor installatie en verkoop eerst een certificeringstraining. Ook na de implementatie staan Vaillant en AliusEnergy klaar voor installateurs om hen te helpen op het gebied van service, zoals bijvoorbeeld door het beantwoorden van vragen en het oplossen van storingen.

Geen buitenunit
Waar er bij een lucht/water-warmtepomp een buitenunit wordt geplaatst op het dak of in de tuin, kan de thermische wisselaar van de oplossing van Vaillant en AliusEnergy nu geïntegreerd worden met het pv-paneel (red. zonnepaneel) op het dak. De buitenunit en/of ventilator van een warmtepomp worden hiermee overbodig, wat voor veel woningen uitkomst biedt door een veelvoorkomend gebrek aan ruimte. Een ander groot voordeel is dat de leidingen naar de warmtepomp door het weghalen van de buitenunit niet door het hele huis lopen, maar via het dak gaan.

In combinatie met een Vaillant-warmtepomp zorgt het Volthera-systeem 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor verwarming en warm tapwater. Dit zorgt voor een hoger rendement van de warmtepomp. Op basis van meetgegevens van TÜV Duitsland is er inmiddels voor de pvt-totaaloplossing van AliusEnergy en Vaillant ook een gelijkwaardigheidsverklaring beschikbaar.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
OUXO Energy B.V. zoekt:

Zonnepanelen monteur

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Stage (online) marketing

Fulltime (40 uur) - Heino, 8141 GN 23
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!