Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sonnenstromfabrik introduceert AC zonnepanelen met micro-omvormer Enphase en start uitlevering
© Sonnenstromfabrik

Sonnenstromfabrik introduceert AC zonnepanelen met micro-omvormer Enphase en start uitlevering

Sonnenstromfabrik start met de uitlevering van AC-zonnepanelen. De introductie vindt in het derde en vierde kwartaal plaats via geselecteerde klanten. De zonnepanelen moeten zo eind 2019 op de markt te koop zijn.

De komende tijd zal Sonnenstromfabrik de nodige trainingen verzorgen voor installateurs en gevelbouwers. Kern van het zonnepaneel, dat dit jaar op de Intersolar in München voor het eerst aan het grote publiek werd getoond, is een geïntegreerde micro-omvormer van Enphase. Daarmee levert elk zonnepaneel van Sonnenstromfabrik gebruiksklare wisselstroom.

Uit te breiden
Op deze manier wordt het automatisch optimaliseren van elke zonnestroominstallatie mogelijk. Ook het monitoren van ieder afzonderlijk AC-zonnepaneel is mogelijk. De oorzaak van een eventueel probleem kan hierdoor snel worden gelokaliseerd en gerepareerd. De geïntegreerde omvormer maakt van alle AC-zonnepanelen een gesloten systeem en kan te allen tijde uitgebreid worden, zonder dat het gevolgen heeft voor de reeds geplaatste zonnepanelen.

Bij standaardzonnepanelen wordt de door de panelen opgewekte gelijkstroom (DC) gebundeld en omgezet via een centrale omvormer in wisselstroom (AC). Bij een zonnestroominstallatie met AC-zonnepanelen van de Sonnenstromfabrik kunnen hierdoor beschaduwde zonnepanelen worden geïsoleerd. Eventueel defecte modules worden geïdentificeerd en zo nodig uitgewisseld. Omdat de AC-zonnepanelen niet zijn aangesloten op een centrale omvormer kan elk afzonderlijk AC-zonnepaneel worden uitgeschakeld. En zelfs in de meest extreme situatie als brand biedt dit volgens de betrokkenen extra veiligheid, want het systeem kan worden uitgeschakeld via een noodstopschakelaar.

Dakdekker
​Door de modulaire eigenschappen van AC-zonnepanelen ontstaat er volgens Sonnenstromfabrik een vereenvoudiging bij de gehele planning van de zonnestroominstallatie: de kosten voor de planning van de elektriciteit worden overbodig en er is geen sprake meer van een gecompliceerde bekabeling. De AC-zonnepanelen worden namelijk middels een kabel gewoon op de teller aangesloten. Hierdoor kunnen de zonnepanelen ook direct door de dakdekker worden gemonteerd. De elektricien hoeft alleen nog maar de laatste aansluiting aan te leggen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
GoodWe zoekt:

Technical Support Manager

GoodWe is looking for Technical Support Manager for the Benelux
Fulltime • Utrecht
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!