Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sonnenstromfabrik introduceert AC zonnepanelen met micro-omvormer Enphase en start uitlevering
© Sonnenstromfabrik

Sonnenstromfabrik introduceert AC zonnepanelen met micro-omvormer Enphase en start uitlevering

Sonnenstromfabrik start met de uitlevering van AC-zonnepanelen. De introductie vindt in het derde en vierde kwartaal plaats via geselecteerde klanten. De zonnepanelen moeten zo eind 2019 op de markt te koop zijn.

De komende tijd zal Sonnenstromfabrik de nodige trainingen verzorgen voor installateurs en gevelbouwers. Kern van het zonnepaneel, dat dit jaar op de Intersolar in München voor het eerst aan het grote publiek werd getoond, is een geïntegreerde micro-omvormer van Enphase. Daarmee levert elk zonnepaneel van Sonnenstromfabrik gebruiksklare wisselstroom.

Uit te breiden
Op deze manier wordt het automatisch optimaliseren van elke zonnestroominstallatie mogelijk. Ook het monitoren van ieder afzonderlijk AC-zonnepaneel is mogelijk. De oorzaak van een eventueel probleem kan hierdoor snel worden gelokaliseerd en gerepareerd. De geïntegreerde omvormer maakt van alle AC-zonnepanelen een gesloten systeem en kan te allen tijde uitgebreid worden, zonder dat het gevolgen heeft voor de reeds geplaatste zonnepanelen.

Bij standaardzonnepanelen wordt de door de panelen opgewekte gelijkstroom (DC) gebundeld en omgezet via een centrale omvormer in wisselstroom (AC). Bij een zonnestroominstallatie met AC-zonnepanelen van de Sonnenstromfabrik kunnen hierdoor beschaduwde zonnepanelen worden geïsoleerd. Eventueel defecte modules worden geïdentificeerd en zo nodig uitgewisseld. Omdat de AC-zonnepanelen niet zijn aangesloten op een centrale omvormer kan elk afzonderlijk AC-zonnepaneel worden uitgeschakeld. En zelfs in de meest extreme situatie als brand biedt dit volgens de betrokkenen extra veiligheid, want het systeem kan worden uitgeschakeld via een noodstopschakelaar.

Dakdekker
​Door de modulaire eigenschappen van AC-zonnepanelen ontstaat er volgens Sonnenstromfabrik een vereenvoudiging bij de gehele planning van de zonnestroominstallatie: de kosten voor de planning van de elektriciteit worden overbodig en er is geen sprake meer van een gecompliceerde bekabeling. De AC-zonnepanelen worden namelijk middels een kabel gewoon op de teller aangesloten. Hierdoor kunnen de zonnepanelen ook direct door de dakdekker worden gemonteerd. De elektricien hoeft alleen nog maar de laatste aansluiting aan te leggen.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

(Assistent) Servicemonteur

Ben je op zoek naar een leuke en afwisselende (starters)baan? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een bereidwillige ( Assistent) Servicemonteur (fulltime) . Wie zijn wij?...
Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
ProfiNRG zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen (M/V)

ProfiNRG is een bewezen succesvol zonne-energie bedrijf in Nederland, gevestigd in Utrecht. Wij zijn inmiddels ruim 10 jaar actief met het verkopen, leveren en onderhouden van zonne-energiesystemen in Nederland. Wij richten ons hierbij op de volgende...
Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!