Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Flexibele Energiediensten voor Huurappartementen: ‘Politieke invloed op businesscase niet houdbaar’
© LENS BV

Flexibele Energiediensten voor Huurappartementen: ‘Politieke invloed op businesscase niet houdbaar’

Solar Magazine neemt ieder kwartaal een of meerdere zonne-energiegerelateerde projecten uit het Topsectorenbeleid onder de loep. Ditmaal het project Flexibele Energiediensten voor Huurappartementen (FLEXRENT).

Binnen het FLEXRENT-project wordt gewerkt aan technologie om een groter deel van de lokale zonnestroom direct te benutten in woningen en flatgebouwen. Naast penvoerder LENS nemen Generic Media, Spectral Enterprise , E.D.Mij, Iederzon en woningcorporatie Ymere deel aan het project dat tot eind 2021 duurt. Het project bouwt voort op de expertise die Christiaan Brester met zijn bedrijf LENS heeft opgebouwd met Herman de Zonnestroomverdeler, die in 2013 al het levenslicht zag en koppelt deze aan de innovaties van Spectral.

Met het verdwijnen van de salderingsregeling – deze wordt vanaf 2023 afgebouwd – verandert volgens Brester het verdienmodel van zonnepanelen op huurwoningen aanzienlijk. ‘De belangrijkste reden is dat maar een klein deel van de zonnestroom direct wordt verbruikt door de huurders en de rest wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Binnen FLEXRENT ontwikkelen we daarom een oplossing om de zelfconsumptie te verhogen. De 2 schaalbare businesscases van zonne-energie zijn de salderingsregeling en de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Beide zijn ze onderhevig aan politieke instabiliteit. Die afhankelijkheid kun je op de langere termijn als sector niet overeind houden.’

Lees hier het volledige artikel ‘Politieke invloed op businesscase niet houdbaar’ in de september 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Medewerker Debiteurenbeheer B2C

Zelfstroom zoekt een medewerker Debiteurenbeheer B2C
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!