Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Klimaatakkoord neemt innovatiebeleid op de schop: niet BV Nederland maar klimaatmissie centraal
© Gareth Lewis | Dreamstimecom

Klimaatakkoord neemt innovatiebeleid op de schop: niet BV Nederland maar klimaatmissie centraal

Nu het jaar 2020 in zicht is en het Klimaatakkoord klaar, neemt het kabinet het innovatiebeleid op de schop. Het paradepaard? De nieuwe Kennis- en Innovatieagenda gericht op de grote maatschappelijke uitdagingen.

Deze agenda verschuift het zwaartepunt van het huidige innovatiebeleid – het ontwikkelen van het economisch potentieel voor de BV Nederland – naar het ontwikkelen van innovaties die nodig zijn om de missies van het Klimaatakkoord te realiseren.

Wijnand van Hooff, programmadirecteur zonne-energie bij de TKI Urban Energy, heeft de afgelopen periode met een groot aantal kennisinstellingen en bedrijven aan het voor zonne-energie belangrijkste MMIP gewerkt met als thema ‘hernieuwbare-elektriciteitsopwekking op land en in de gebouwde omgeving’. ‘De grootschalige uitrol van zonne-energie is in Nederland in volle gang, maar tegelijkertijd is deze technologie nog lang niet aan het einde van haar ontwikkelingsmogelijkheden in termen van kosten, opbrengsten en toepassingsgebieden’, duidt Van Hooff. ‘Functionele en esthetische integratie van zonnestroomsystemen – een van de domeinen waar nog veel te winnen is – is een sleutel voor grootschalige toepassing in de gebouwde omgeving. Ruimtelijke en ecologische kwaliteit zijn logischerwijs weer belangrijke voorwaarden voor de toepassing van zonnestroomsystemen op land, infra en water.’

Lees hier het volledige artikel ‘Niet BV Nederland maar klimaatmissie centraal’ in de september 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
KiesZon BV zoekt:

Accountmanager New Business B2B

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!