Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verklaring van geen bedenkingen voor zonnepark Roosendaal van GreenIPP en Obton
© GreenIPP | Obton

Verklaring van geen bedenkingen voor zonnepark Roosendaal van GreenIPP en Obton

Green IPP en Obton hebben van de gemeenteraad van Roosendaal een verklaring van geen bedenkingen gekregen voor hun zonnepark van 30 hectare en 115.000 zonnepanelen aan de Evertkreekweg.

Dankzij deze verklaring kan de omgevingsvergunning worden verleend en subsidie binnen de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) worden aangevraagd. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor de bouw van het zonnepark, die naar verwachting in 2020 van start gaat.

Landschappelijke invulling
Het zonnepark wordt gebouwd tussen de Holderbergsedijk, de Evertkreekweg en de Nieuwe Roosendaalsche Vliet. De bijna 115.000 zonnepanelen wekken samen voldoende energie op om 10.000 huishoudens van stroom te kunnen voorzien (red. uitgaande van een gemiddeld jaarlijks verbruik van 3.000 kilowattuur per huishouden). Het zonnepark bestaat uit 33,5 hectare, waarvan 30 hectare in Roosendaal en 3,5 in Steenbergen. Van de 33,5 hectare wordt minder dan 25 hectare voor het park zelf gebruikt en de resterende 8,5 hectare krijgt een landschappelijke invulling waardoor de biodiversiteit zal toenemen.

GreenIPP en Obton hebben met alle omwonenden afspraken gemaakt. Zo zijn direct omwonenden betrokken bij de keuzen in landschappelijke invulling. De ontwikkelaars werken daarnaast samen met stichting IVN, een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt, voor het monitoren van de bodemkwaliteit en biodiversiteit van het park.

Crowdfundingcampagne
Zodra de SDE+-subsidie verkregen is, wordt een crowdfundingcampagne gestart voor geïnteresseerden die financieel willen participeren. De aangrenzende roeivereniging krijgt ter compensatie voor het aanleggen van het zonnepark middelen om een aantal verbeteringen door te voeren, waaronder een CO2-reducerende waterpomp.

Het zonnepark wordt gebouwd in een buitendijks gelegen gebied dat tevens dient voor de opvang van overvloedig regenwater. De beschikbare waterberging wordt door de bouw van het zonnepark vergroot. Zo kan water goed worden opgevangen in het geval van overvloedige regenval en worden de stroomafwaarts gelegen beek en dal-zones van Roosendaal ontlast.

Dialoog
Het zonneproject is geïnitieerd door onder andere DIEPP Solar. Patrick Verstege, initiatiefnemer en ontwikkelaar DIEPP: ‘GreenIPP en Obton hebben van meet af aan de dialoog en afstemming gezocht met omwonenden en andere belanghebbenden. Dit bijzondere zonnepark, met meer dan 25 procent aan biodiverse groenvoorzieningen, uitgebreide recreatieve wandelmogelijkheden en een combinatie van energieopwekking en regenwaterbeheersing, is een resultaat waar iedereen trots op mag zijn.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Project Development Manager PV/Solar

Functie omschrijving Senior Project Development Manager PV/Solar Als senior project development manager: Identificeer je kansen en vind je juiste locaties en terreinen voor zonneparken met een omvang van enige tot tientallen miljoenen...
Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider Duurzame Energie

Lijkt het jou een droombaan om als werkvoorbereider onze installatieopdrachten binnen de duurzame energie te coördineren en de klantbeleving naar een nog hoger niveau te tillen? Dan is dit jouw kans! Wij bieden jou een fantastische ervaring met...
Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!