Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Movares zoekt ontwikkellocatie voor SolarTulip
© Movares

Movares zoekt ontwikkellocatie voor SolarTulip

Movares zoekt een ontwikkellocatie voor de SolarTulip. Het pv-systeem met behulp van spiegels dat meer zonne-energie opwekt dan gebruikelijke zonnepanelen.

De SolarTulip is volgens het bedrijf bij uitstek geschikt voor vaarwegen, waterkeringen en havengebieden. Met inklapbare spiegelpanelen wordt zonlicht ‘gevangen’ in het hart van de zonnepanelen. De SolarTulip volgt de zonstand, staat op een paalfundering en het maaiveld eronder kan worden gebruikt voor agrarische doeleinden, op vaarwegoevers en waterkeringen.

Dichtklappen bij veel wind
Met 1 SolarTulip is een energieproductie van 22.000 kilowattuur per jaar haalbaar. De SolarTulip is bestand tegen de veranderende Nederlandse weersomstandigheden. Vooral de wind is volgens Movares een factor om rekening mee te houden.

Om die reden zijn de spiegels inklapbaar gemaakt: de constructie is nu stabiel tot een windbelasting van 6 meter per seconde. Bij grotere windsnelheden klapt de SolarTulip dicht, als een bloem. De spiegels van de SolarTulip klappen automatisch dicht en behoeden op deze innovatieve wijze de zonnepanelen en de constructie voor te hoge windsnelheden. Axiturn heeft speciaal hiervoor scharniersystemen ontwikkeld in de armen van de SolarTulip die de spiegels ondersteunen. Met de huidige weersomstandigheden zou de SolarTulip volgens Movares 20 procent van de tijd dichtgeklapt zijn.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Junior Consultant Financiering

ECONNETIC zoekt een Junior Consultant Financiering
32-40 uur • Driebergen-Rijsenburg
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!