Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sonnenstromfabrik introduceert nieuw zonnepaneel met mono perc-zonnecellen
© Sonnenstromfabrik

Sonnenstromfabrik introduceert nieuw zonnepaneel met mono perc-zonnecellen

De Europese zonnepanelenfabrikant Sonnenstromfabrik is gestart met de uitlevering van een nieuwe reeks zonnepanelen die gebruikmaakt van mono perc-zonnecellen. De vermogens zijn 320 en 325 wattpiek.

De innovatie betreft volgens de fabrikant onder meer het gebruik van grotere wafers. De nieuwe constructie zorgt voor 5 procent meer rendement. Het vermogen van de zonnepanelen met 60 zonnecellen is hierdoor gestegen van 305 naar 320 wattpiek voor de Full Black-serie en naar 325 wattpiek voor de Smart-serie.

Grotere zonnecellen
Terwijl standaardcellen het formaat 156,75 bij 156,75 millimeter hebben, worden er bij de nieuwe generatie zonnepanelen zonnecellen van een groter formaat ingebouwd, te weten van 158,75 bij 158,75 millimeter. De afmetingen van de zonnepanelen veranderen hierdoor niet en bedragen nog steeds 1,7 bij 1 meter. Dit komt omdat de ingenieurs van Sonnenstromfabrik al bij de ontwikkeling en introductie van de generatie Excellent-zonnepanelen rekening hebben gehouden met de extra benodigde ruimte.

Bifaciale zonnepanelen
De innovatie wordt toegepast bij glas/folie-, glas/glas- en Integration-zonnepanelen. Ook bij bifaciale producten kon het vermogen worden verhoogd: van 290 wattpiek tot 310 wattpiek en bij de polykristallijne zonnepanelen van 275 naar 280 wattpiek. Alle nieuwe modellen zijn per direct leverbaar.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!