Solar Magazine - Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt in 2020 verbreed, budget blijft gelijk
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt in 2020 verbreed, budget blijft gelijk
© Martijn Beekman | Ministerie van Financiën

Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt in 2020 verbreed, budget blijft gelijk

Het budget voor de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers bedraagt ook in 2020 147 miljoen euro, wel wordt de regeling verbreed. Dit heeft het kabinet tijdens Prinsjesdag bekendgemaakt.

Sinds 1 januari 2019 is binnen de EIA een aftrekpercentage van kracht van 45 procent. Zo wordt een netto fiscaal voordeel gerealiseerd van ongeveer 10 procent.

Verbreding
Het EIA-budget van 147 miljoen euro wordt naast de stimulering van energiebesparing ook benut voor verbreding van de EIA. Die verbreding voert het kabinet door in verband met het Klimaatakkoord waarbij de focus ligt op CO2-reducerende maatregelen. Hierdoor valt straks ook ondersteuning van investeringen in warmte-infrastructuur binnen de EIA. Het kabinet wil de verbreding van de EIA in de uitvoeringsregeling voor 2020 zijn beslag laten krijgen.

Nederlandse bedrijven vroegen afgelopen jaar 1.888 keer EIA aan voor zonnepanelen; een toename van 40 procent. Dat was een toename van 21 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vorig jaar werd met Prinsjesdag al besloten de EIA-regeling te verlengen tot 2024.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Sunprojects B.V. zoekt:

Tender Medewerker

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen, 1183 AG
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!