Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen bereikt mijlpaal van 400.000 zonnestroominstallaties met zonnepanelen

Vlaanderen bereikt mijlpaal van 400.000 zonnestroominstallaties met zonnepanelen

Vlaanderen heeft in de maand augustus zijn 400.000e zonnestroominstallatie verwelkomd. Per eind augustus staat de teller op 404.307 zonnepaneelsystemen. Dat meldt persbureau Belga.

Belga heeft de installatiecijfers opgevraagd bij Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. De officiële publicatie van het Vlaamse Energie Agentschap (VEA) laat nog op zich wachten (red. de laatste officiële cijfers van VEA bevatten het aantal zonnepaneelsystemen per eind juni).

Op schema
Minister Peeters stelt tegenover Belga dat 'Vlaanderen op schema zit om haar doelstellingen op het vlak van zonneproductie te halen'. Peeters: 'Vorig jaar maakten we een behoorlijke inhaalbeweging en haalden we onze doelstelling ruimschoots. Het lijkt ons op basis van deze cijfers dus ook haalbaar om onze doelstelling voor 2019 te behalen.'

De redactie van Solar Magazine meldde begin augustus al op basis van de VEA-cijfers dat de verkoop van zonnepanelen in Vlaanderen in 2019 met tientallen procenten gestegen is. In de installatiecijfers die de redactie toen presenteerde is bovendien nog niet het grootste zonnepark van België opgenomen dat 303.000 zonnepanelen telt en half juni aan het elektriciteitsnet werd aangesloten.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
HRsolar zoekt:

Business development manager

HRsolar zoekt een business development manager
Fulltime • De Lier
Duramotion zoekt:

Allround Senior Backoffice Medewerker

Duramotion is op zoek naar een Allround Senior Backoffice Medewerker
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!