Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tyfoon Faxai zet tientallen zonnepanelen drijvend zonnepark Japan in brand
© 朝日新聞社

Tyfoon Faxai zet tientallen zonnepanelen drijvend zonnepark Japan in brand

In Japan is een drijvend zonnepark in de stad Ichihara getroffen door brand. Deze is veroorzaakt door de overtrekkende tyfoon Faxai die momenteel over het Aziatische land raast.

In de Japanse hoofdstad Tokio en de wijde omtrek is nagenoeg het hele openbare leven tot stilstand gekomen toen de zwaarste tyfoon in jaren aan land kwam. Er zijn windsnelheden van meer dan 200 kilometer per uur gemeten. Bijna 1 miljoen huizen zitten zonder stroom, rivieren treden buiten hun oevers en het trein- en vliegverkeer is vrijwel helemaal stilgevallen.

Ongebruikelijk
De storm heeft de naam Faxai gekregen. Per jaar wordt Japan getroffen door gemiddeld 4 tot 5 zware stormen. Dat een dergelijke storm in de buurt van de hoofdstad aan land komt, is echter ongebruikelijk.

Rond 13 uur meldde Chiba Prefecture dat het drijvende zonnepark in de stad Ichihara – 50 kilometer ten westen van Tokio – vlam had gevat. 119 van de bijna 51.000 zonnepanelen (red. goed voor een vermogen van 13,7 megawattpiek) zouden branden. Volgens het Prefectural Police City Hara Station en de Ichihara City Fire Department zweefden meer dan 50 zonnepanelen op het oppervlak van de Yamakura-dam en werden ze omhoog gesleurd door de wind die snelheden bereikte van meer dan 120 kilometer per uur. De brand zou veroorzaakt zijn door de sterke hitte die wordt geproduceerd door de op elkaar liggende zonnepanelen.

Opnamen van de brand zijn op onderstaande video te zien.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Goldbeck Solar Nederland zoekt:

Service Monteur(s)

Goldbeck Solar Nederland zoekt service monteur(s)
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!