logo
wvhj2023
© 朝日新聞社
© 朝日新聞社
10 september 2019

Tyfoon Faxai zet tientallen zonnepanelen drijvend zonnepark Japan in brand

In Japan is een drijvend zonnepark in de stad Ichihara getroffen door brand. Deze is veroorzaakt door de overtrekkende tyfoon Faxai die momenteel over het Aziatische land raast.

In de Japanse hoofdstad Tokio en de wijde omtrek is nagenoeg het hele openbare leven tot stilstand gekomen toen de zwaarste tyfoon in jaren aan land kwam. Er zijn windsnelheden van meer dan 200 kilometer per uur gemeten. Bijna 1 miljoen huizen zitten zonder stroom, rivieren treden buiten hun oevers en het trein- en vliegverkeer is vrijwel helemaal stilgevallen.

Ongebruikelijk
De storm heeft de naam Faxai gekregen. Per jaar wordt Japan getroffen door gemiddeld 4 tot 5 zware stormen. Dat een dergelijke storm in de buurt van de hoofdstad aan land komt, is echter ongebruikelijk.

Rond 13 uur meldde Chiba Prefecture dat het drijvende zonnepark in de stad Ichihara – 50 kilometer ten westen van Tokio – vlam had gevat. 119 van de bijna 51.000 zonnepanelen (red. goed voor een vermogen van 13,7 megawattpiek) zouden branden. Volgens het Prefectural Police City Hara Station en de Ichihara City Fire Department zweefden meer dan 50 zonnepanelen op het oppervlak van de Yamakura-dam en werden ze omhoog gesleurd door de wind die snelheden bereikte van meer dan 120 kilometer per uur. De brand zou veroorzaakt zijn door de sterke hitte die wordt geproduceerd door de op elkaar liggende zonnepanelen.

Opnamen van de brand zijn op onderstaande video te zien.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten