Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Groningen wijst 2 locaties Oude Pekela aan voor 79 hectare aan zonneparken
© Jaswant Bhopal | Dreamstime.com

Provincie Groningen wijst 2 locaties Oude Pekela aan voor 79 hectare aan zonneparken

De provincie Groningen heeft de Raadhuislaan in Oude Pekela voor een periode van maximaal 30 jaar aangewezen als locatie voor 2 zonneparken. De totale oppervlakte van de zonneparken is 79 hectare.

De Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen wijzen de locatie aan op verzoek van de gemeente Pekela. Die had het provinciebestuur verzocht om de 2 locaties tussen Oude Pekela en het Emergobos aan te wijzen voor het plaatsen van zonneparken.

A.S.R. en Windunie

Een zonnepark van 56 hectare wordt geëxploiteerd in samenwerking tussen Dun Agro, Solar Proactive en verzekeringsmaatschappij A.S.R. en het andere zonnepark van 23 hectare wordt geëxploiteerd in samenwerking tussen Schoorlemmer Landbouw en Windunie.

Aan het verzoek ligt de gebiedsvisie zonne-energie van de gemeente Pekela ten grondslag waarbinnen het totale project van 79 hectare in beginsel past. Daarnaast is voor beide zonneparken de maatwerkmethode toegepast onder begeleiding van een bij de provincie werkzame deskundige op het gebied van stedenbouw en landschapsarchitectuur. Tevens is inzicht geboden in de mogelijkheid voor omwonenden om te participeren in de ontwikkeling en opbrengst. Hierdoor is er volgens de provincie voldaan aan de voorwaarden op grond waarvan een locatie in het buitengebied kan worden aangewezen voor het plaatsen van 2 tijdelijke zonneparken. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit bezwaar maken bij de provincie Groningen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
kWh People zoekt:

Planoloog

kWh People zoekt voor een opdrachtgever een planoloog.
Fulltime • Randstad
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!