Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energiefonds Overijssel en Oost NL investeren in Rc Panels
© Rc Panels

Energiefonds Overijssel en Oost NL investeren in Rc Panels

Energiefonds Overijssel en Oost NL investeren in Rc Panels. Het bedrijf uit Lemelerveld in Overijssel verduurzaamt huizen met prefabgevels en daken met zonnepanelen.

De hoge isolatiewaarde en de geringe dikte van de gevel- en dakpanelen maakt ze geschikt voor woningrenovaties naar nul-op-de-meter (nom). Met de opgehaalde miljoenenfinanciering kan Rc Panels nu verder groeien en zo jaarlijks minimaal 2.500 verouderde huizen transformeren in energiezuinige huizen.

Binnen 1 dag
​Rc Panels produceert complete prefabbouwdelen die als een schil om een woning zijn te plaatsen. Met de bouwdelen is het mogelijk om binnen 1 dag een huis te isoleren.

Carlos Klein, chief executive officer van Rc Panels: ‘In de afgelopen 2 jaar dat we bestaan, verduurzaamden we al ruim 1.200 huizen en zijn we gegroeid naar 60 medewerkers. Deze groei willen we doorzetten.’

De methode die Rc Panels ontwikkelde, kent een aantal voordelen. ‘Onze bouwdelen hebben een hoge isolerende werking en voldoen daarmee aan de eisen die de overheid stelt aan isolatie bij nieuwbouw en renovatie. Daarbij zijn de bouwdelen prefab, die we in onze eigen fabriek produceren. In de fabriek maken we slim gebruik van digitale middelen en geautomatiseerde processen. Binnen 1 dag kunnen de bouwdelen er staan. Het plaatsen van de bouwdelen levert daardoor aanzienlijk minder overlast op voor bewoners tijdens de renovatie. Een bouwdeel gaat conform testresultaten minimaal 40 jaar mee, daarna zijn veel van de materialen die gebruikt zijn recyclebaar. Zoals volledig recyclebaar isolatieschuim dat 90 procent van al het materiaalgebruik vormt’, vertelt Klein.

Verdere automatisering
Het opgehaalde geld wordt geïnvesteerd in verdere automatisering van de productielijn, software voor een efficiënte en effectieve supply chain en productontwikkeling.

Bekijk het productieproces van Rc Panels in onderstaande video.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Medewerker Debiteurenbeheer B2C

Zelfstroom zoekt een medewerker Debiteurenbeheer B2C
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Solnet Group zoekt:

Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions

Solnet Group zoekt een Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!