Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (22) | Sportclubs en Beatrixsluis krijgen zonnepanelen
© Rijkswaterstaat

Project in beeld (22) | Sportclubs en Beatrixsluis krijgen zonnepanelen

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine (twee)wekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

Van Hout adviseurs en installateurs gaat op het dak van 3 hallen van complex De Heiberg / Sport, Evenementen en Speellandschap in Veldhoven 1.600 zonnepanelen plaatsen. De zonnepanelen zijn deels voor eigen gebruik en het andere deel wordt verkocht via investeerder OVVIA.

E-Mobility Energy gaat op het dak van de Sligro in Den Haag zonnepanelen plaatsen. Het pv-systeem van 266,56 kilowattpiek bestaat uit 833 zonnepanelen van 320 watpiek, 6 omvormers, een montagesysteem met zuidoost- en zuidwest-oriëntatie. Het zonnepark gaat jaarlijks 260.000 kilowattuur zonnestroom produceren.

Tennisvereniging Bastion Baselaar laat op het dak van haar tennishal 1.372 zonnepanelen plaatsen. Voor het project is met succes 60.000 euro opgehaald via het crowdfundingsplatform ZonnepanelenDelen. In totaal hebben 106 ZonneDelers geïnvesteerd in het pv-systeem.

De Prinses Beatrixsluis krijgt zonnepanelen. Aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Manager Realisatie Koen Verdonk: ‘Sas van Vreeswijk is 27 jaar lang verantwoordelijk voor het onderhoud van het sluizencomplex. Hierbij hebben we goed gekeken naar hoe we dit schoon en slim kunnen aanpakken. Los van het ontwerpen met energiezuinige machinerie, letten we ook op het energieverbruik van de sluis. Het is de bedoeling dat er circa 1.500 zonnepanelen op het sluizencomplex komen te liggen. Daarmee laten we de sluis energieneutraal werken. Diverse stakeholders, waaronder het hoogheemraadschap en de landschapsarchitect, beslissen mee over de keuze van het type zonnepanelen en waar ze binnen het sluizencomplex komen te liggen; de Beatrixsluis heeft een monumentale status, dus esthetische overwegingen spelen een grote rol.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Business Development

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!