Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chief executive officer en oprichter SolarEdge treedt terug om gezondheidsredenen
© SolarEdge

Chief executive officer en oprichter SolarEdge treedt terug om gezondheidsredenen

Guy Sella – oprichter, voorzitter en chief executive officer van SolarEdge – treedt terug uit zijn functie bij SolarEdge. Sella heeft te maken met ernstige gezondheidsproblemen.

Het bedrijf meldt dat zijn gezondheidstoestand sinds kort aanzienlijk is verslechterd en dat de topman daarom met onmiddellijke ingang verlof heeft genomen.

De raad van bestuur heeft aangekondigd dat de heer Zvi Lando is aangesteld als waarnemend chief executive officer. ‘Zoals bekend is Lando sinds 2009 onderdeel van het uitvoerend managementteam en heeft hij een bewezen staat van dienst op het gebied van verkoop en uitvoering’, aldus co-voorzitter Nadav Zafrir (red. die zelf eerder deze week benoemd is). ‘De omstandigheden van deze benoeming zijn erg triest. Dat gezegd hebbende, heeft de raad van bestuur er vertrouwen in dat hij de onderneming zal blijven voortzetten op haar huidige pad van groei en succes.’

SolarEdge Technologies heeft Zafrir eerder deze week als co-voorzitter en lid van de raad van bestuur aangesteld. De benoeming werd unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur. Reden van de benoeming is de wens om het uitvoerend management van het bedrijf te versterken nu Sella terugtreedt.

Zafrir brengt 25 jaar ervaring mee naar SolarEdge. Hij is medeoprichter en chief executive officer van Team8, een denktank die zich richt op het opbouwen en versnellen van de groei van bedrijven die gespecialiseerd zijn in cyberweerbaarheid en data science. Bovendien was hij eerder commandant van de Technology Intelligence Unit van het Israëlische defensieleger.

Ten slotte is Uri Bechor aangesteld als chief operating officer. Bechor heeft ruim 20 jaar ervaring in zowel senior vicepresident- als generalmanagerfuncties bij Flextronics International. In zijn laatste functie was Bechor senior vicepresident Global Operations, Europa en Amerika waar hij toezicht hield op meer dan 40 productielocaties. Hij was daarbij verantwoordelijk voor een omzet van meer dan 10 miljard Amerikaanse dollar.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Customer Support Specialist

Zelfstroom zoekt een Customer Support Specialist
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een Commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!