Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wereldwijd 33,3 gigawatt aan zonnewarmtesystemen geïnstalleerd in 2018
© Hewalex

Wereldwijd 33,3 gigawatt aan zonnewarmtesystemen geïnstalleerd in 2018

Wereldwijd is de opgestelde capaciteit aan zonnewarmte in 2018 gegroeid met 33,3 gigawatt tot 480 gigawatt. China was in 2018 goed voor maar liefst 74 procent van de wereldwijde verkopen.

Dit alles blijkt uit het Renewable 2019 Global Status Report. Na China zijn Turkije, Brazilië en Amerika de grootste afzetmarkten.

Eerste vraagstijging

Terwijl de verkopen in China voor het vijfde opeenvolgende jaar daalden, zag de meerderheid van de grootste markten voor zonnewarmte buiten China voor het eerst sinds 2015 de vraag stijgen.

De top 20 van afzetmarkten voor zonnewarmtesystemen verwelkomde Denemarken en Cyprus, terwijl Taiwan en Japan uit de top 20 vielen. In 10 van de 20 grootste markten ter wereld groeide de verkoop in 2018. Dat is vrijwel een verdubbeling ten opzichte van 2017 toen dit in slechts 6 landen het geval was. Polen (179 procent), Denemarken (128 procent) en India (17 procent) kenden de grootste groei.

Hewalex
Polen verwelkomde daarbij 217 megawattth aan nieuwe zonnewarmtesystemen. Het emissiereductieprogramma van Polen, dat gericht is op het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit, heeft volgens de onderzoekers de zonnewarmtemarkt van het land naar een recordgrootte gedreven. Verschillende gemeenten hebben namelijk aanbestedingen gegund die in het kader van het nationale beleid zijn uitgegeven, met honderden nieuwe residentiële zonneboilers tot gevolg. Hierdoor zag Hewalex, een Poolse producent van zonnecollectoren op basis van vlakkeplaattechnologie, de omzet verdubbelen. Het bedrijf leverde 4.300 residentiële zonnewarmtesystemen aan 7 gemeenten.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Logistiek

Libra Energy zoekt een Stagiair Logistiek
Fulltime • Uitgeest
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!