Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (20) | Ook Vlaamse bedrijven kiezen weer volop voor zonnepanelen
© Joost Klaratex

Project in beeld (20) | Ook Vlaamse bedrijven kiezen weer volop voor zonnepanelen

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine tweewekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

Familiebedrijf Klaratex uit het Vlaamse Wevelgem heeft 1.140 zonnepanelen laten plaatsen op zijn industriële wasserij. Het zonnedak werd geleverd door het Veurnse bedrijf Ecosolar. Klaratex is een familiebedrijf dat in de derde generatie wordt geleid door de broers Piet en Karel Dermaux. Bij Klaratex, opgericht in 1938, werken een 40-tal medewerkers die 600 klanten bedienen in Vlaanderen, Henegouwen en Noord-Frankrijk.

De 4 lage perronkappen bij station Zwolle liggen sinds kort vol met 900 zonnepanelen. Na Utrecht, Rotterdam en Eindhoven is Zwolle het vierde grote station waar zonnepanelen op de perronkappen liggen. Aannemer BINK Solar heeft de zonnepanelen geplaatst die goed zijn voor een jaarlijkse stroomproductie van circa 225.000 kilowattuur. De elektriciteit wordt gebruikt voor de verlichting, liften en roltrappen op het station.

Kremer heeft op het dak van Kramp Varsseveld 1.636 zonnepanelen geplaatst.

Familiebedrijf Ter Steege heeft in Enter op zijn 20.000 vierkante meter grote magazijn 812 zonnepanelen in gebruik genomen. Het pv-systeem is op onderstaande video vastgelegd.

Devcon Ecosystems heeft de boerderij van de familie Schipper in Zeewolde van 1.404 zonnepanelen voorzien. Daarbij heeft het bedrijf een combinatie kunnen realiseren van zon en wind. 2 energie-installaties, 1 van wind en 1 van zon, die samen zijn aangesloten op 1 aansluiting. Beide installaties zullen stroom gaan terugleveren via dezelfde aansluiting.

Het Utrechtse meubel- en tapijtverhuurbedrijf Hapéco heeft 1.000 zonnepanelen laten plaatsen. Zonvastgoed werd gekozen als projectpartner voor de glas-glas zonnepanelen van de Duitse fabrikant SOLARWATT. Met de installatie van de zonnepanelen maakt het Utrechtse bedrijf nu 100 procent gebruik van duurzame stroom. De opbrengst van de totale installatie is vergelijkbaar met het jaargebruik van 60 huishoudens. Zonvastgoed voerde het project uit met SOLARWATT als leverancier van de zonnepanelen, Agrisun als technisch installateur en de Rabobank als zakelijk partner.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Sunbeam zoekt:

Sales Manager Solar

Functie omschrijving Sales Manager Solar Wij zijn op zoek naar een Sales manager Solar met affiniteit voor marketing en business development die Sunbeam verder ontwikkelt in Nederland en daarbuiten. Het gaat om een nieuwe en brede functie; je...
Fulltime (40 uur) - Kwikstaartlaan 18 3704 GS Zeist
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Projectbegeleider

Ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Omdat wij zo hard groeien zijn wij ter uitbreiding van ons team op zoek naar een ...
32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!