Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunvest wint tender Staatsbosbeheer voor zonnepark Zeewolde
foto: Haver Droeze | Sunvest

Sunvest wint tender Staatsbosbeheer voor zonnepark Zeewolde

Sunvest heeft de tender van Staatsbosbeheer gewonnen voor de realisatie van een zonnepark in Zeewolde. Het zonnepark wordt gerealiseerd op een perceel van circa 10 hectare dat in eigendom is van Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer schreef afgelopen maart de tender uit voor het selecteren van een leverancier voor het zonnepark.

Landschappelijke inpassing
De locatie ligt in het Horsterwold (red. gemeente Zeewolde), dicht tegen de stadsrand. Het is een zone in het bos waar een brede verscheidenheid aan recreatieve voorzieningen een plek heeft. Voor het zonnepark is daarom eveneens een recreatieve invulling gewenst, met name voor de omliggende wijken.

Bij zijn voorstel heeft Sunvest om die reden samengewerkt met adviesbureau Haver Droeze dat meegewerkt heeft aan de landschappelijke inpassing van het ontwerp van het zonnepark.

Houten torens
Om de beleving van het zonnepark optimaal te laten ervaren, is het zonnepark overdag toegankelijk. Bezoekers kunnen tussen de zonnepanelen wandelen over paden die aan de randen dieren en eetbare planten herbergen. Het omsluitende hek van het park is verborgen in de bosrand.   

Enkele houten torens op de paden moeten het mogelijk maken het park op verschillende hoogten te bekijken. Tussen de velden met zonnepanelen ligt in het midden een heuvel waar het mogelijk is van de zon te genieten. Ook zijn er spelaanleidingen voor waterspelen en is er informatie te vinden over het park.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!