Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enexis meldt nieuwe transportschaarste in Noordoost-Nederland én provincie Brabant
foto: Enexis

Enexis meldt nieuwe transportschaarste in Noordoost-Nederland én provincie Brabant

Enexis meldt op een aantal nieuwe locaties in Nederland met transportschaarste te kampen. Ditmaal gaat het niet alleen om hoogspanningsstations in Noordoost-Nederland, maar ook om een nieuwe melding in Brabant.

Bij station Weiwerd in Groningen is zelfs helemaal geen transportcapaciteit meer beschikbaar. Ook de extra capaciteit die door uitbreidingswerkzaamheden in 2020 beschikbaar komt, is al vergeven.

Brabant
Verder meldt Enexis dat er bij 4 nieuwe stations in Overijssel problemen zijn ontstaan. Bij de stations Enschede Wesselerbrink, Kampen, Losser en Olst is nog maar beperkt transportcapaciteit beschikbaar.

In provincie Brabant is er nu een tweede locatie waar nog maar beperkt transportcapaciteit beschikbaar is, te weten bij station Hapert. 

Stations met beperkt beschikbare transportcapaciteit 
Op de hoogspanningsstations in onderstaande tabel is nog maar beperkt transportcapaciteit voor teruglevering beschikbaar. Dit betekent dat Enexis niet alle aanvragen voor teruglevering kan realiseren.

Provincie

Station

Groningen

Groningen-Hunze, Vierverlaten, Kropswolde, Meeden, Veendam, Winschoten

Drenthe

Zeijerveen, Coevorden

Limburg

Gennep

Noord-Brabant

Cuijk, Haps, Hapert

Overijssel

Dedemsvaart, Hardenberg, IJsselmuiden, Vollenhove, Raalte, Almelo Mosterdpot, Tubbergen, Deventer Bergweide, Hengelo Bolderhoek, Zwolle Weteringkade, Goor, Enschede Wesselerbrink, Kampen, Losser, Olst

Stations zonder beschikbare transportcapaciteit
Op de hoogspanningsstations in onderstaande tabel is géén transportcapaciteit voor teruglevering meer beschikbaar. Dit betekent dat Enexis geen aanvragen voor een grootverbruikaansluiting voor teruglevering kan realiseren.

Provincie

Station

Groningen

Eemshaven-Oost, Stadskanaal, Musselkanaal, Weiwerd

Drenthe

Gasselte, Hoogeveen, Beilen, Bargermeer, Emmen, Klazienaveen, Veenoord, Meppel

Overijssel

Vroomshoop, Zwolle Hessenweg, Zwartsluis, Steenwijk, Ommen Dante

Onderstaande video toont de actuele situatie in Noordoost-Nederland

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager (junior/medior)

Hallo brutale aap! Ben jij die klantgerichte hartendief die houdt van een commerciële uitdaging?  Weet jij met jouw positieve instelling zelfs de meest lastige klant enthousiast te maken? En word jij blij van het opbouwen van een langdurige...
Fulltime (40 uur) - 2595 AN
Zon & Zo zoekt:

Voorman zonnepaneleninstallaties

De vraag naar zonne-energie neemt alleen maar toe, niet alleen bij particulieren maar ook bij bedrijven en nieuwbouw. Wij zoeken iemand om ons team te versterken voor het plaatsen van zonnepaneleninstallaties. Ben je een techneut geïnteresseerd...
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952 CA Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!