Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verbreding snelweg A6 afgerond, zonnepark dit najaar operationeel
foto: Rijkswaterstaat

Verbreding snelweg A6 afgerond, zonnepark dit najaar operationeel

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de nieuwe verbrede snelweg A6 bij Almere officieel geopend. Komend najaar wordt ook het zonnepark langs de snelweg opgeleverd.

Door oplevering kan 1 jaar eerder dan gepland het verkeer tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost (Oostvaarders) gebruikmaken van 4 in plaats van 2 rijstroken per rijrichting. Een goede samenwerking tussen aannemerscombinatie Parkway6, de gemeente Almere, provincie Flevoland, waterschap Zuiderzeeland, Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat heeft geleid tot de versnelde ingebruikname.

Led-verlichting
Als dit najaar ook het zonnepark opgeleverd wordt, is de eerste energieneutrale (rijks)snelweg van Nederland een feit. Het zonnepark gaat namelijk de benodigde energie opwekken om alle elektrische systemen voor het wegbeheer, inclusief de verlichting en de verkeerscontrole, van stroom te voorzien. Vanaf dag 1 is bij de verbreding van de A6 bovendien gekeken hoe hier energie kan worden bespaard en is direct begonnen met het vervangen van de verlichting door led-lampen.

Met de verbreding van de A6 bij Almere is ook de leefbaarheid verbeterd. Zo is de A6 ter hoogte van het Weerwatergebied 6 meter verlaagd; de weg ligt nu op maaiveldniveau. Langs dit deel van de weg zijn aan beide zijden grondwallen van 6 meter hoog geplaatst zodat de snelweg hier uit het zicht is. Ook is er tussen Almere Havendreef en het knooppunt Almere stil asfalt gelegd (dubbellaags zoab). De op- en afritten 4 Almere Haven zijn uit elkaar gelegd zodat er ruimte is ontstaan voor toekomstige gebiedsontwikkeling voor de gemeente Almere.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectmanager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonmaat zoekt:

Hoofd Inkoop en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Frentsjerterdyk 1, 8855 XC, Sexbierum, Friesland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!