Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Staatssecretaris Snel: problematiek dubbele belasting bij energieopslag per 2021 oplossen door wetswijziging
foto: Rijksoverheid

Staatssecretaris Snel: problematiek dubbele belasting bij energieopslag per 2021 oplossen door wetswijziging

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën meldt de Tweede Kamer de dubbele energiebelasting bij het opslaan van stroom in batterijopslagsystemen per 2021 op te willen lossen door een wijziging van de wetgeving.

De Tweede Kamer nam afgelopen november een motie aan om de dubbele energiebelasting bij het opslaan van stroom in energieopslagsystemen op te heffen. Daarmee moet het opslaan van energie gestimuleerd worden.

Concrete casussen
In de motie van GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee wordt geconstateerd dat ondanks bepalingen om dubbele heffing te voorkomen, tweemaal energiebelasting wordt geheven over dezelfde stroom; namelijk eenmaal op het moment dat de stroom opgeslagen wordt in een batterij en eenmaal op het moment dat de stroom gebruikt wordt.

Is samenwerking met FME (Energy Storage NL) en Energie Nederland heeft het ministerie van Financiën enkele concrete casussen opgesteld en geanalyseerd. ‘Bij een deel van deze casussen kan dubbele heffing van energiebelasting worden ondervangen via een bestaande bepaling in de energiebelasting ter voorkoming van dubbele heffing’, schrijft Snel in zijn brief aan de Tweede Kamer.

Lees het volledige artikel hier op SmartStorageMagazine.nl...

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
kWh People zoekt:

Sales Support Engineer Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!