Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar stelt nieuw directieteam aan: ‘Bij high-impactindustrie hoort professionele kwaliteitsstandaard’
foto: Edwin Wiekens

Holland Solar stelt nieuw directieteam aan: ‘Bij high-impactindustrie hoort professionele kwaliteitsstandaard’

‘We willen toegroeien naar een organisatie met 10 tot 15 voltijdmedewerkers; een miljardenindustrie kan niet vertegenwoordigd worden door 2 voltijdmedewerkers.’ Dit stellen Amelie Veenstra en Wijnand van Hooff.

Branchevereniging Holland Solar heeft een nieuwe voorzitter én een nieuw directieteam. Per begin juni is Jaap Baarsma teruggetreden en is de voorzittershamer overgedragen aan voormalig Alliander-directeur Peter Molengraaf. Amelie Veenstra en Wijnand van Hooff zijn aangesteld als directeuren.

Positie uitbouwen
​Van Hooff en Veenstra zijn duidelijk over de positie die Holland Solar vandaag de dag heeft en verder wil uitbouwen. Want of het nu om de salderingsregeling gaat, de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+/SDE++) of de Regionale Energiestrategieën (RES’en) inclusief bijbehorende warmtevisies; de rijksoverheid en de politiek weten de brancheorganisatie te vinden. ‘We kunnen met recht dé belangenbehartiger en spreekbuis van de Nederlandse zonne-energiesector genoemd worden’, stelt Van Hooff.

Veenstra onderschrijft dit. ‘Bij alle grote beleidsdossiers en politieke keuzes die in de afgelopen periode ten tonele verschenen, zijn we geraadpleegd. Zo heeft onze lobby aan de Tweede Kamer er onlangs aan bijgedragen dat de motie Faber – om tijdelijk geen nieuwe vergunningen af te geven aan zonneparken op landbouwgrond ten faveure van de zonne-energiesector – is aangepast. Wij deden hierbij namens de projectontwikkelaars de woordvoering en brachten het sectorstandpunt naar voren. Ook de salderingsregeling is een voorbeeld van een dossier waar we samen met de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) politiek succes hebben weten te boeken. En ja, ook wij hebben ons weleens verbaasd over de talloze plotwendingen in dit dossier, maar het gewenste eindresultaat is in zicht.’

Lees hier het volledige artikel ‘Bij high-impactindustrie hoort professionele kwaliteitsstandaard’ in de juni 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Anoniem zoekt:

Customer Support Technician – Solar

Een anoniem bedrijf zoekt een Customer Support Technician – Solar
Fulltime • Eindhoven
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!