Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Universiteit Wageningen: Zonnebossen van Hedgehog kunnen verwoestijning tegengaan
foto: Hedgehog

Universiteit Wageningen: Zonnebossen van Hedgehog kunnen verwoestijning tegengaan

Hedgehog Applications heeft een groep studenten van Wageningen University & Research (WUR) onderzoek laten doen naar de potentie van Zonnebossen met transparante zonnepanelen.

De Zonnebossen, een concept van Hedgehog Applications, hebben transparante zonnepanelen die op een hoogte van 4 tot 6 meter zijn geplaatst. Zo wordt dubbel gebruik van grond mogelijk gemaakt. Hierdoor kan in de toekomst landbouwgrond gecombineerd worden met het opvangen van zonne-energie.

Grondgebruik
Wat de mogelijkheden zijn voor het grondgebruik onder zonnepanelen en wat de optimale manier is om deze Zonnebossen in te zetten, is voorgelegd aan de Academic Consultancy Training (ACT) van de WUR. Binnen ACT doet steeds een groep van circa 6 studenten multidisciplinair onderzoek naar verschillende voor opdrachtgevers relevante vraagstukken. Voor het Zonnebos hebben 2 groepen studenten onderzoek gedaan.

Het eerste onderzoek ‘Exploring the opportunities and feasibility of combining food and energy production in agriculture’ onderbouwt dat de Zonnebossen in Nederland een haalbare optie zijn voor boeren om hun businessmodel te verbeteren en de gewasbestendigheid tegen klimaatverandering te vergroten.

Semi-aride gebieden
Het tweede onderzoek ‘Combining solar energy and crop production, A recipe for the futurefarming’ bevestigde wederom dat de Zonnebossen naast Nederland, boeren ook een economisch aantrekkelijk alternatief voor zonneparken in semi-aride (red. droge) gebieden biedt. Uit de studie kwam eveneens naar voren dat de Zonnebossen mogelijkheden bieden voor het tegengaan van verwoestijning in semi-aride gebieden. Bepaalde gewassen groeien beter in de schaduw en door het ontstaan van een microklimaat onder de zonnepanelen is er minder water benodigd, met het bijkomende voordeel dat er tegelijkertijd zonne-energie wordt opgewekt.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
eigenenergie.net zoekt:

DC Monteur

Functiebeschrijving  DC Monteur  (zonnepaneel installaties) Eigenenergie.net is de specialist in zonnepanelen en innovatieve oplossingen voor dak, gevel en grond voor bedrijven, woningcorporaties en projecten. Wij onderscheiden ons...
Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 5667 KX Geldrop
SOLARWATT B.V. zoekt:

Accountmanager zonne-energie Nederland

Wegens aanhoudende groei zijn we opzoek naar een enthousiaste accountmanager zonne-energie voor de Nederlandse markt. Wanneer je op zoek bent naar een baan in een dynamische omgeving dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zoeken een gedreven man...
32-40 uur - Tiel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!