Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
3 arrestaties tijdens Intersolar Europe voor omzeilen importheffingen op zonnepanelen

3 arrestaties tijdens Intersolar Europe voor omzeilen importheffingen op zonnepanelen

Naar nu bekend is geworden heeft de Duitse justitie tijdens de vakbeurs Intersolar Europe half mei 3 aanhoudingen verricht vanwege het omzeilen van importheffingen op Chinese zonnepanelen.

De openbaar aanklager van Nuremberg-Fürth meldt dat er 2 aanhoudingen op de beursvloer zijn verricht en dat er nog een derde aanhouding heeft plaatsgevonden in dezelfde periode. Die aanhouding vond in de buurt van de beurshallen in München plaats waar de Intersolar Europe afgelopen maand plaatsvond. Alle 3 de arrestanten hebben de Chinese nationaliteit.

Minimumimportprijs
De aanhoudingen zijn onderdeel van een lopend onderzoek naar een Chinese pv-fabrikant. Vorig jaar werden in het kader van diverse Duitse onderzoeken al 11 aanhoudingen verricht.

De Duitse autoriteiten stellen dat de personen die nu zijn aangehouden zich schuldig hebben gemaakt aan het importeren van zonnepanelen onder de minimumimportprijs die tot vorig jaar september van kracht was. De nieuwe arrestanten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het omstickeren van zonnepanelen om zo de Chinese afkomst van de producten te verhullen en te fingeren dat de zonnepanelen afkomstig zijn uit Taiwan. De zonnepanelen zouden zowel via Nederland als Duitsland geïmporteerd zijn en in totaal zou 35 miljoen euro aan heffingen ontweken zijn.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
PVO International zoekt:

Medewerker Backoffice

PVO International zoekt een medewerker Backoffice
Fulltime • Rosmalen
Janszon zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud zonne-energie

Janszon zoekt een coördinator Service en Onderhoud zonne-energie in Amsterdam
24-36 uur • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!