Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hypotheekadviseur annex zonne-energieondernemer voor de rechter om fraude

Hypotheekadviseur annex zonne-energieondernemer voor de rechter om fraude

Hypotheekadviseur Govert van der L. wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor het opzettelijk doen van foute aangifte bij de Belastingdienst. Van der L. was onder meer bestuurder van solar bedrijf Sunny Crew.

Van der L. kreeg in de voorbije jaren al een dwangsom opgelegd van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en uiteindelijk zelfs een beroepsverbod. Nu staat de oud-bestuurder van De Vestelier Financiële Diensten dus terecht voor belastingontduiking. De Helmondse ondernemer runde naast De Vestelier Financiële Diensten nog 2 bedrijven: De Nieuwe Financiële Wereld en Sunny Crew.

Zakelijk en persoonlijk failliet
Van der L. leende de voorbije jaren geld van klanten en ging vervolgens zowel zakelijk als persoonlijk failliet. De tientallen slachtoffers zouden voor meer dan 1 miljoen euro schade hebben geleden. Volgens het Eindhovens Dagblad (ED) spitst de rechtszaak van het Openbaar Ministerie zich toe op zonnepanelenbedrijf Sunny Crew.

Van der L. woonde de zitting van de rechtszaak niet bij, volgens advocaat Wiebe de Vries om gezondheidsredenen. De advocaat heeft de rechtbank verzocht om de curator te mogen horen die zich in 2017 boog over het faillissement van Sunny Crew, maar de rechter acht dat niet nodig. De curator maakte de zaak aanhangig bij de FIOD. Die organisatie verrichtte uitgebreid onderzoek naar de financiële handel en wandel van Van der L..

Het faillissementsverslag – dat in tegenstelling tot bij andere faillissementen niet publiek inzichtelijk is om privacyredenen – wordt wel ter beschikking gesteld aan de advocaat. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor november of december.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Zonneplan zoekt:

Junior Accountmanager

Zonneplan zoekt een Junior Accountmanager
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!