Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA en LittleSun presenteren solar gadgets voor dagelijks gebruik
foto: IKEA

IKEA en LittleSun presenteren solar gadgets voor dagelijks gebruik

IKEA en LittleSun presenteren een reeks solar gadgets voor dagelijks gebruik. De producten zijn onderdeel van nieuwe samenwerkingen die het woonwarenhuis heeft aangekondigd tijdens de Democratic Design Days.

Deze jaarlijks georganiseerde dagen zijn de bakermat van het Zweedse woonwarenhuis. ‘IKEA gelooft dat een mooi en goed design wordt gevormd door te kijken naar de functie, kwaliteit, vorm, duurzaamheid en prijs van een product: democratic design’, aldus het bedrijf. Dit jaar is er tijdens de dagen veel aandacht geweest voor duurzame initiatieven. Met onder meer nieuwe producten van gerecycled polyester en textielvezels van houtpulp.

SAMMANLÄNKAD
Onder de naam SAMMANLÄNKAD heeft IKEA de solar gadgets gepresenteerd. IKEA hierover: ‘Ruim 1 miljard mensen wereldwijd hebben geen of weinig toegang tot elektriciteit. Dit levert grote problemen op - van kinderen die niet na zonsondergang kunnen studeren tot medische zorg die onveilig is door een gebrek aan licht. IKEA en de sociale onderneming Little Sun ontwikkelen handige producten op zonne-energie die een duurzaam en onafhankelijk leven mogelijk maken - zoals zonnepanelen die aan een raam zijn te bevestigen.’

Te koop vanaf 2021
Little Sun is een wereldwijd actief sociaal bedrijf dat opgericht is door kunstenaar Olafur Eliasson en ingenieur Frederik Ottesen om duurzame, betrouwbare en betaalbare licht- en energieoplossingen te bieden aan mensen die geen reguliere toegang hebben tot elektriciteit. Het bedrijf verdeelt onder meer in Afrika producten op zonne-energie en werkt daar samen met lokale ondernemers om banen te creëren en duurzame energie te brengen naar degenen die het het meeste nodig hebben.

IKEA en Little Sun stellen te hebben geleerd van mensen die zonder elektriciteitsnet moeten leven. Een duidelijker idee krijgen van hun behoeften heeft geholpen om een ​​reeks producten te bedenken die het leven in en buiten het huis kunnen verbeteren. IKEA en Little Sun hebben zonnepanelen ontwikkeld die kunnen worden bevestigd en aangesloten op ramen, laaddocks en verlichting, maar ook oplossingen voor een actief buitenleven. De eerste producten worden vanaf 2021 in alle IKEA-vestigingen verkocht.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager

Zelfstroom zoekt een Accountmanager
Fulltime • 's-Hertogenbosch
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!