Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lidl presenteert eerste energiecirculaire supermarkt met zonnepanelen
foto: Lidl

Lidl presenteert eerste energiecirculaire supermarkt met zonnepanelen

Lidl Zero in Woerden wordt de eerste energiecirculaire supermarkt van Nederland. In deze winkel blijft de energierekening op 0. Dat is mogelijk door klimaattechniek, productkoeling, energieopslag en zonnepanelen.

Deze technieken worden volgens de supermarktketen op innovatieve wijze gekoppeld. Lidl Zero wordt begin september in Woerden geopend. Het gaat om de eerste energiecirculaire supermarkt van de Duitse discounter.

Het filiaal in Woerden krijgt 1.766 zonnepanelen die worden verdeeld op het dak en de carports op het parkeerterrein. De heipalen dienen als warmte-koudeopslag en de restwarmte van de koelingen zorgt voor het juiste klimaat in de winkel. 100 procent led-verlichting en het ontbreken van een aardgasaansluiting zorgen met alle andere maatregelen samen voor het hoogste energielabel A++++.

Bekijk hieronder een video die Lidl heeft gemaakt om haar duurzaamheidsinspanningen van de voorbije jaren in beeld te brengen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Janszon zoekt:

Service en Onderhoud medewerker zonne-energie

Janszon zoekt een coördinator Service en Onderhoud zonne-energie in Amsterdam
24-40 uur • Amsterdam
Zelfstroom zoekt:

Marketing Coördinator

Zelfstroom zoekt een Marketing Coördinator
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!