Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lidl presenteert eerste energiecirculaire supermarkt met zonnepanelen
foto: Lidl

Lidl presenteert eerste energiecirculaire supermarkt met zonnepanelen

Lidl Zero in Woerden wordt de eerste energiecirculaire supermarkt van Nederland. In deze winkel blijft de energierekening op 0. Dat is mogelijk door klimaattechniek, productkoeling, energieopslag en zonnepanelen.

Deze technieken worden volgens de supermarktketen op innovatieve wijze gekoppeld. Lidl Zero wordt begin september in Woerden geopend. Het gaat om de eerste energiecirculaire supermarkt van de Duitse discounter.

Het filiaal in Woerden krijgt 1.766 zonnepanelen die worden verdeeld op het dak en de carports op het parkeerterrein. De heipalen dienen als warmte-koudeopslag en de restwarmte van de koelingen zorgt voor het juiste klimaat in de winkel. 100 procent led-verlichting en het ontbreken van een aardgasaansluiting zorgen met alle andere maatregelen samen voor het hoogste energielabel A++++.

Bekijk hieronder een video die Lidl heeft gemaakt om haar duurzaamheidsinspanningen van de voorbije jaren in beeld te brengen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
SegenSolar zoekt:

Technical Support (m/v) met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Technical Support (m/v) met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
Statkraft zoekt:

Lead Business and Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!