Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kabinet trekt portemonnee voor klimaat: 400 miljoen euro in Klimaatakkoord

Kabinet trekt portemonnee voor klimaat: 400 miljoen euro in Klimaatakkoord

Het kabinet trekt dit jaar 400 miljoen euro uit voor het Klimaatakkoord. Dat staat in de Voorjaarsnota die minister Wopke Hoekstra van Financiën aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

Uit de Voorjaarsnota blijkt dat het overheidssaldo naar verwachting in 2019 iets minder goed uitpakt dan bij de Miljoenennota voorzien. In september was de verwachting nog dat er een overschot van 1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) zou zijn, nu is de verwachting 0,9 procent voor 2019. De schuld komt zoals nu verwacht net niet onder de 50 procent. Dit komt vooral doordat de verwachtingen van de groei van de economie naar beneden zijn bijgesteld. Bij de Miljoenennota was de verwachting van de economische groei nog 2,6 procent, bij de Voorjaarsnota 1,5 procent. De economie keert daarmee terug naar een gematigder groei die volgens het Centraal Planbureau (CPB) gebruikelijk is voor de Nederlandse economie op de lange termijn.

Warmtefonds
Voor het klimaatakkoord is er voor dit jaar 400 miljoen euro gereserveerd, daarna 110 miljoen per jaar. De exacte details over hoe het geld besteed wordt, zijn nog niet bekend. De NOS meldde eerder deze week op basis van Haagse bronnen dat er onder meer geld gestoken wordt in een warmtefonds. Dat is een fonds waar huizenbezitters aanspraak op kunnen maken als ze hun woning duurzamer willen maken. Daarnaast wordt het extra geld gebruikt om de aanschaf van tweedehands elektrische auto's te stimuleren en woonwijken van het gas af te krijgen. Welke bedragen naar de afzonderlijke doelen gaan is nog niet duidelijk.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Logistiek

Libra Energy zoekt een Stagiair Logistiek
Fulltime • Uitgeest
Solnet Group zoekt:

Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions

Solnet Group zoekt een Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!