Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nibud: 22 procent huiseigenaren wil binnen 5 jaar investeren in zonnepanelen
foto: © Dutchscenery | Dreamstime.com

Nibud: 22 procent huiseigenaren wil binnen 5 jaar investeren in zonnepanelen

22 procent van de huiseigenaren wil binnen 5 jaar investeren in zonnepanelen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) onder 1.500 huiseigenaren.

31 procent van de ondervraagden heeft tot op heden geen energiebesparende maatregelen genomen. HR++-glas is de tot nu toe meest populaire maatregel voor zij die wel investeerden. 41 procent van de respondenten heeft in het duurzame glas geïnvesteerd. 21 procent van de huiseigenaren heeft al geïnvesteerd in zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn met het oog op de toekomst de meest populaire maatregel. Weliswaar zegt 43 procent de komende 5 jaar niet te willen investeren in het verduurzamen van hun woning, maar met 22 procent van de huiseigenaren die willen investeren in zonnepanelen is het wel de populairste maatregel. Warmtepompen (22 procent), isolatie (13 procent) en HR++-glas (12 procent) zijn na zonnepanelen de populairste maatregelen die men wil nemen.

Als belangrijkste reden om niet te investeren in verduurzaming stellen huiseigenaren dat zij niet weten welke financiële regelingen zij vanuit de overheid kunnen verwachten. Daarnaast denken huiseigenaren dat het verduurzamen van huizen in de toekomst goedkoper wordt. Meer dan de helft van de huiseigenaren vindt dat de overheid hen financieel moet ondersteunen bij het energiezuiniger maken van de woning.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!