Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Advocaten: ‘Een netbeheerder mag niet zeggen: ik sluit je niet aan omdat ik geen transportcapaciteit heb’
foto: Liander

Advocaten: ‘Een netbeheerder mag niet zeggen: ik sluit je niet aan omdat ik geen transportcapaciteit heb’

Een netbeheerder mag tegen een ontwikkelaar van een groot zonnedak of zonnepark niet zeggen 'ik sluit je niet aan omdat ik geen transportcapaciteit heb'. Dit stelt Michel Chatelin van Eversheds Sutherland.

Netbeheer Nederland meldde recentelijk de leden van de Tweede Kamer meer problemen met de netcapaciteit te verwachten. De nationale, provinciale en lokale politiek schreeuwen inmiddels moord en brand. Het gebrek aan capaciteit om nieuwe, grootschalige zonnestroomsystemen aan te sluiten, staat hoog op de klimaatagenda. Ook de redactie van Solar Magazine raakt er nauwelijks over uitgeschreven. Toch is bij alle media-aandacht één aspect tot op heden onderbelicht: de juridische gevolgen van de aansluitproblematiek. De redactie van Solar Magazine spreekt met advocaten Michel Chatelin en Roland de Vlam.

‘Hoe ingewikkeld het dossier ook is, juridisch gezien is het eigenlijk heel simpel: de netbeheerders worstelen met het uitvoeren van hun wettelijke plicht om zonne-energieprojecten een netaansluiting te geven en de opgewekte zonnestroom te transporteren’, aldus Chatelin.

Lees hier het volledige artikel ‘Een netbeheerder mag niet zeggen: ik sluit je niet aan omdat ik geen transportcapaciteit heb’ in de mei 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • België
Volta Solar zoekt:

Teamleider Uitvoering

Volta Solar zoekt een Teamleider Uitvoering
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!