Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister Wiebes: ‘Postcoderoosregeling voor zonnepanelen gewijzigd of vervangen door subsidieregeling’

Minister Wiebes: ‘Postcoderoosregeling voor zonnepanelen gewijzigd of vervangen door subsidieregeling’

De Postcoderoosregeling die de uitrol van zonnepanelen door energiecoöperaties stimuleert, zal worden gewijzigd of worden vervangen door een subsidieregeling. Dat meldt minister Wiebes aan de Tweede Kamer.

Wiebes meldt dit nieuws in zijn Kamerbrief over de salderingsregeling die verlengd wordt tot 2023, waarna stapsgewijze afbouw tot 2031 volgt. ‘Voor huishoudens zonder eigen dak dat voor zonnepanelen geschikt is, zijn er energiecoöperaties die gebruik kunnen maken van de Postcoderoosregeling. Parallel aan de omvorming van de salderingsregeling zal worden bekeken of de stimulering van energiecoöperaties kan worden aangepast, zodat ook hier meer energiecoöperaties kunnen worden ondersteund’, aldus de minister in de Kamerbrief.

Duidelijkheid in de zomer
Voor de wijziging van de Postcoderoosregeling wordt volgens Wiebes overleg gevoerd met de sector. ‘Het kabinet hanteert hier het huidige budget als uitgangspunt en verwacht dat het niet knellend zal zijn voor een ruimer gebruik van de regeling. Het blijft van belang om de Postcoderoosregeling zodanig in te richten dat voorkomen wordt dat huishoudens met zonnepanelen op hun eigen dak uitwijken naar de Postcoderoosregeling, nu de salderingsregeling geleidelijk wordt afgebouwd. Zo wordt oneigenlijk gebruik van de Postcoderoosregeling voorkomen.’ Minister Wiebes zal de Tweede Kamer in de zomer informeren over de exacte wijze waarop de Postcoderoosregeling in de toekomst vormgegeven zal worden.

5 miljoen euro voor ontwikkelfaciliteit
Bovendien blijft het kabinet meewerken aan de oprichting van een nieuwe ontwikkelfaciliteit voor energiecoöperaties. Hiermee worden aanloopkosten voorgefinancierd via ontwikkelkredieten voor duurzame-energieprojecten (red. wind-, (grotere) zon- en warmteprojecten) en kan personele ondersteuning worden verkregen. Wiebes hierover: ‘Dit helpt de coöperatieve sector verder te professionaliseren en tevens de investeringen van energiecoöperaties te versnellen. In overeenstemming met de motie Dik-Faber/Mulder zal de ontwikkelfaciliteit zo snel mogelijk van start kunnen gaan in die provincies die gezamenlijk ten minste 5 miljoen euro bijdragen aan het startkapitaal, naast de 5 miljoen euro die het kabinet wil bijdragen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
kWh People zoekt:

Accountmanager PV

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen | Opleidingsbudget | Goed salaris | Bonussen

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!