Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Textielfabrikant Balta getroffen door diefstal van 7 kilometer koperdraad van zonnepanelen
foto: Balta Group

Textielfabrikant Balta getroffen door diefstal van 7 kilometer koperdraad van zonnepanelen

In Vlaanderen is textielfabrikant Balta getroffen door de diefstal van 7 kilometer koperdraad. Het koper is weggenomen van de kabels die verbonden waren aan de 20.000 zonnepanelen op het dak van het bedrijf.

De Balta Group is de grootste producent van textiel vloerbekleding in Europa met wereldwijd 11 productievestigingen. Het hoofdkantoor staat in het Vlaamse Sint-Baafs-Vijve.

De diefstal werd ontdekt omdat de buitenverlichting van het bedrijf was uitgevallen en een van de omvormers niet meer werkte. Patronale Solar uit Hasselt, die het dak van Balta huurt voor de zonnepanelen, schat de schade op ruim 70.000 euro. Volgens Patronale Solar is het de derde diefstal in een paar maanden tijd.

De dieven sloegen in het weekend toe bij Balta. Daarbij schakelden ze eerst de buitenverlichting uit, waarna ze ongestoord hun gang konden gaan. Patronale Solar vermoedt dat de dieven gezien het gewicht van de kabels een kraan gebruikt moeten hebben om het koper van het dak te halen en over te laden in een vrachtwagen. Het bedrijf gaat overigens maatregelen treffen en laat thermische camera’s die 24 uur per dag en 7 dagen per week het dak beveiligen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Customer Support Specialist

Zelfstroom zoekt een Customer Support Specialist
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!