Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Landal GreenParks gaat 8 tot 10 vakantieparken van zonnepanelen voorzien
foto: Landal

Landal GreenParks gaat 8 tot 10 vakantieparken van zonnepanelen voorzien

Landal GreenParks gaat nog dit jaar 8 tot 10 vakantieparken van zonnepanelen voorzien. Het bedrijf deed deze mededeling bij de winst van de Sustainable Brand Index van 2019 in de categorie Travel & Leisure.

Nadat de vakantieaanbieder vorig jaar de onderscheiding al in de wacht sleepte, mag Landal zich ook in 2019 het meest duurzame reismerk van Nederland noemen. De Sustainable Brand Index is een internationaal onderzoek waarbij consumenten worden geïnterviewd over duurzaamheid en de communicatie van consumentenmerken. Dit jaar zijn 1.148 merken beoordeeld, waarvan 167 uit Nederland. Landal GreenParks voert de sector Travel & Leisure aan, 1 van de 11 sectoren waarin de merken zijn verdeeld. In de overall ranking van alle 11 sectoren is Landal 7 plaatsen gestegen, van de 25e plaats in 2018 naar de 18e plaats dit jaar.

Landal investeert in energiereducerende maatregelen en draagt bij aan de realisatie van duurzame energie door de installatie van zonnepanelen op de centrale gebouwen; dit jaar zullen dus 8 tot 10 parken worden voorzien van zonnepanelen.

Bij nieuwbouw en renovatie van bungalows en centrumvoorzieningen bouwt Landal zo duurzaam mogelijk en bij de inrichting wordt gewerkt aan een volledig circulair interieur. Zo wordt bij de aanschaf van nieuwe meubelen bijvoorbeeld gekozen voor producten van massief FSC-hout en metaal voor maximaal hergebruik, zijn banken en kinderbedden ontwikkeld van gerecycled en recyclebaar materiaal en levert beddenfabrikant Auping circulaire matrassen en boxspings. De handdoeken worden gemaakt van snijresten uit t-shirtfabrieken en plastic tasjes zijn vervangen door herbruikbare tassen van gerecycled PET. De gastensets zijn duurzamer gemaakt en de folie rond de linnenpakketten wordt voor bijna 100 procent hergebruikt.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Business Development

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Solarcentury Nederland zoekt:

Senior Project Development Manager, Large scale Solar Power Plants

32-40 uur - Den Bosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!