Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Inbedrijfstelling 3.200 zonnepanelen betekent startschot voor Haagse Duurzame Dakenjacht
foto: OneSolar

Inbedrijfstelling 3.200 zonnepanelen betekent startschot voor Haagse Duurzame Dakenjacht

Wethouder Liesbeth van Tongeren heeft het ruim 3.200 zonnepanelen tellende zonnedak geopend van het bedrijvenpand GIA Trade & Exhibition Centre. Het is het startschot van de Haagse Duurzame Dakenjacht.

Het zonnepanelensysteem is geplaatst door OneSolar. De multifunctionele evenementenlocatie, GIA Trade & Exhibition Centre, heeft gekozen voor dakverhuur middels het ontzorgingsconcept; inclusief monitoring, verzekering en service.

De gemeente wil inzetten op daken die bijdragen aan het opwekken van energie, tegengaan van hittestress of het verwerken van regenwater. Door zonnepanelen op daken wordt energie opgewekt, door groene beplanting op daken wordt de lucht schoner en wordt regenwater beter afgevoerd, en door daken wit te maken weerkaatst de warmte van de zon beter, wat de warmte in de stad tegengaat. De gemeente geeft hierbij zelf het goede voorbeeld door zonnepanelen op daken van gemeentepanden te plaatsen.

De gemeente ondersteunt projecten financieel met subsidie of hulp bij het aanvragen van subsidie bij het Rijk of de provincie. Dat geldt voor initiatieven van bewoners, bedrijven, sportclubs en bijvoorbeeld daken boven parkeerterreinen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
HRsolar zoekt:

Business development manager

HRsolar zoekt een business development manager
Fulltime • De Lier
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Installateur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Installateur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!