Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zon op je Huis afgerond: 11.500 zonnepanelen voor woningcorporatie De Bouwvereniging
foto: Mensonides

Zon op je Huis afgerond: 11.500 zonnepanelen voor woningcorporatie De Bouwvereniging

Woningcorporatie De Bouwvereniging in Harlingen heeft samen met Mensonides het project ‘Zon op je huis’ afgerond. In totaal zijn er op 1.391 huurwoningen 11.500 zonnepanelen geplaatst.

Eind 2017 werd de mijlpaal gevierd van de 1.000e woning met zonnepanelen. Mensonides startte in opdracht van De Bouwvereniging 8 maanden eerder met het plaatsen van de zonnepanelen. De woningcorporatie heeft namelijk de ambitie om in het jaar 2020 voor het woningbezit een gemiddeld energielabel B te behalen. Om dit te behalen is onder andere gekozen om op alle woningen waar dit mogelijk is zonnepanelen te plaatsen. Mede door het plaatsen van de zonnepanelen is nu al gemiddeld energielabel A behaald.

Er is gekozen voor full-blackzonnepanelen van Astronergy. Het vermogen van de zonnepanelen is 280 wattpiek per stuk. Als omvormer is gekozen voor micro-omvormers van Enphase.

De 11.521 zonnepanelen zijn geplaatst op 1.391 woningen – gemiddeld 8 zonnepanelen per woning – en op 25 andere woongebouwen. Het totaalvermogen van het project bedraagt ruim 3,2 megawattpiek.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Janszon zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud zonne-energie

Janszon zoekt een coördinator Service en Onderhoud zonne-energie in Amsterdam
24-36 uur • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!