Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zon op je Huis afgerond: 11.500 zonnepanelen voor woningcorporatie De Bouwvereniging
foto: Mensonides

Zon op je Huis afgerond: 11.500 zonnepanelen voor woningcorporatie De Bouwvereniging

Woningcorporatie De Bouwvereniging in Harlingen heeft samen met Mensonides het project ‘Zon op je huis’ afgerond. In totaal zijn er op 1.391 huurwoningen 11.500 zonnepanelen geplaatst.

Eind 2017 werd de mijlpaal gevierd van de 1.000e woning met zonnepanelen. Mensonides startte in opdracht van De Bouwvereniging 8 maanden eerder met het plaatsen van de zonnepanelen. De woningcorporatie heeft namelijk de ambitie om in het jaar 2020 voor het woningbezit een gemiddeld energielabel B te behalen. Om dit te behalen is onder andere gekozen om op alle woningen waar dit mogelijk is zonnepanelen te plaatsen. Mede door het plaatsen van de zonnepanelen is nu al gemiddeld energielabel A behaald.

Er is gekozen voor full-blackzonnepanelen van Astronergy. Het vermogen van de zonnepanelen is 280 wattpiek per stuk. Als omvormer is gekozen voor micro-omvormers van Enphase.

De 11.521 zonnepanelen zijn geplaatst op 1.391 woningen – gemiddeld 8 zonnepanelen per woning – en op 25 andere woongebouwen. Het totaalvermogen van het project bedraagt ruim 3,2 megawattpiek.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Servicemonteur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Servicemonteur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!