Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gutami Solar, Koolen Industries, Meewind en Greenchoice willen Eneco kopen
foto: Eneco

Gutami Solar, Koolen Industries, Meewind en Greenchoice willen Eneco kopen

Een consortium van Gutami Solar, Koolen Industries, Meewind en Greenchoice wil Eneco kopen en transformeren in ‘een nationale groene kampioen die echt groene én goedkope energie levert’.

Het Groene Consortium wil de aandelen van Eneco kopen om het bedrijf een leidende rol in de Nederlandse energietransitie te laten spelen. Het Groene Consortium wil dat 100 procent van de geleverde stroom bij Eneco duurzaam wordt opgewekt.

Het samenwerkingsverband wil Eneco bewust in Nederlandse handen houden. Kees Koolen van Koolen Industries: ‘We kunnen Eneco in handen laten vallen van grote internationale bedrijven, maar wij prefereren een gezamenlijke nationale benadering om sneller van fossiele brandstof af te komen, tegen concurrerende prijzen.’

Het Groene Consortium wil naar eigen zeggen laten zien dat een lage energierekening prima samengaat met duurzame energie. ‘Als Eneco kosten-efficiënt gerund wordt, waarbij ook een bescheiden salaris voor bestuur en directie hoort, kan Eneco ook op de goedkoopste manier groene energie bij klanten aanbieden’, aldus Gerben Pek van Gutami Solar.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Baywa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (NL)

BayWa r.e. zoekt voor de Nederlandse markt een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • Nederland
Slim Opgewekt zoekt:

Projectleider Service & Beheer

Slim Opgewekt zoekt een projectleider Service & Beheer
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!