Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De Kempengemeenten organiseren Zonsafari voor draagvlak

De Kempengemeenten organiseren Zonsafari voor draagvlak

De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden werken toe naar gezamenlijk beleid voor grootschalige zonne- en windenergie in de Kempen. Als onderdeel ervan organiseren ze een Zonsafari.

De Zonsafari – er komt ook een Windsafari – wordt opgetuigd om inwoners te betrekken bij de totstandkoming van het gezamenlijke beleid. Er worden diverse bijeenkomsten georganiseerd over het in de ‘Klimaatvisie Kempengemeenten’ gestelde doel om gezamenlijk energieneutraal te worden. Om dit te behalen is het volgens de gemeenten hoe dan ook nodig om naast energiebesparing en zonnepanelen op daken, grootschalig duurzame energie op te wekken met windturbines en zonnevelden. Met gezamenlijk beleid behouden ze regie over waar en in welke vorm en omvang windparken en zonnevelden ontwikkeld mogen worden.

In een reeks van 3 bijeenkomsten gaan de deelnemers via een interactief spel met elkaar op zoek naar voorwaarden waar een windmolen- of een zonnepark in de omgeving in hun ogen aan moet voldoen. Er worden nadrukkelijk geen locaties benoemd voor de ontwikkeling van windparken of zonnevelden.

Bij de 2 safari’s gaat men na een korte presentatie met een bus op bezoek bij een windpark en zonneveld. Men krijgt daar een rondleiding en uitleg over de windturbines en zonnepanelen, zodat men zelf kan zien en ervaren wat de gevolgen van een windmolen of zonneveld zijn voor de directe omgeving.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
PVO International zoekt:

Medewerker Backoffice

PVO International zoekt een medewerker Backoffice
Fulltime • Rosmalen
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!