Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Postcoderoosproject met 1.844 zonnepanelen opgeleverd in Alphen aan den Rijn
foto: Alphen aan den Rijn

Postcoderoosproject met 1.844 zonnepanelen opgeleverd in Alphen aan den Rijn

Het dak van het Rijnvicus-gebouw aan de Distributieweg in Alphen aan den Rijn is uitgerust met 1.844 zonnepanelen. Aan het postcoderoosproject nemen zo’n 150 inwoners van de gemeente deel.

Rijnvicus is 1 van de 2 parken van het project Zon op Alphen. Het andere park wordt momenteel aangelegd op het dak van de driving range van Golfclub Zeegersloot. Hier liggen over enkele weken 215 zonnepanelen, waarmee nog eens zo’n 25 inwoners van de gemeente hun eigen duurzame elektriciteit opwekken.

Samen vormen de parken van Zon op Alphen het grootste postcoderoosproject van de provincie Zuid-Holland. In mei vorig jaar tekenden de gemeente en GC Zeegersloot een GreenDeal met lokale energiecoöperatie Energiek Alphen, waarmee zij hun daken ter beschikking stelden voor Zon op Alphen. Inwoners uit de postcoderoos die zelf geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen leggen, konden certificaten kopen en profiteren van de voordelen van groene stroom opwekken.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
VAMAT zoekt:

Medewerker Technical Support

VAMAT zoekt een Medewerker Technical Support
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!