Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Postcoderoosproject met 1.844 zonnepanelen opgeleverd in Alphen aan den Rijn
foto: Alphen aan den Rijn

Postcoderoosproject met 1.844 zonnepanelen opgeleverd in Alphen aan den Rijn

Het dak van het Rijnvicus-gebouw aan de Distributieweg in Alphen aan den Rijn is uitgerust met 1.844 zonnepanelen. Aan het postcoderoosproject nemen zo’n 150 inwoners van de gemeente deel.

Rijnvicus is 1 van de 2 parken van het project Zon op Alphen. Het andere park wordt momenteel aangelegd op het dak van de driving range van Golfclub Zeegersloot. Hier liggen over enkele weken 215 zonnepanelen, waarmee nog eens zo’n 25 inwoners van de gemeente hun eigen duurzame elektriciteit opwekken.

Samen vormen de parken van Zon op Alphen het grootste postcoderoosproject van de provincie Zuid-Holland. In mei vorig jaar tekenden de gemeente en GC Zeegersloot een GreenDeal met lokale energiecoöperatie Energiek Alphen, waarmee zij hun daken ter beschikking stelden voor Zon op Alphen. Inwoners uit de postcoderoos die zelf geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen leggen, konden certificaten kopen en profiteren van de voordelen van groene stroom opwekken.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Logistiek

Libra Energy zoekt een Stagiair Logistiek
Fulltime • Uitgeest
Pure Energie zoekt:

Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL)

Pure Energie is per direct op zoek naar Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL).
Fulltime • Zuid-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!