Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEdge lanceert SetApp voor installeren van zonnepanelen
foto: SolarEdge

SolarEdge lanceert SetApp voor installeren van zonnepanelen

SolarEdge lanceert voor het installeren van zonnepanelen de mobielvriendelijke SetApp. Met de applicatie wordt het voor installateurs gemakkelijker om de pv-omvormers van SolarEdge in bedrijf te stellen.

Het activeren van een SolarEdge pv-omvormer kan nu direct worden gedaan met behulp van de SetApp op een smartphone. Hierdoor heeft de omvormer geen lcd-scherm meer nodig en wordt deze bij nieuwe omvormers weggelaten. Aangezien de smartphone of tablet rechtstreeks met de omvormer communiceert via een ingebouwd, lokaal wifi-accesspoint, is er geen internetverbinding nodig.

Ook toekomstige upgrades zijn eenvoudiger omdat de SetApp automatisch de firmware van de pv-omvormer bijwerkt wanneer de installateur de locatie bezoekt. Als er meerdere omvormers zijn aangesloten, hoeft er maar van 1 de firmware te worden bijgewerkt en gebeurt het automatisch bij de andere omvormers. De ledjes aan de onderkant van de omvormer geven een visuele statusindicatie: of het systeem energie produceert, of de omvormer met het monitoring platform communiceert en of er systeemfouten zijn.

De SetApp wordt ondersteund door de release van een nieuw communicatiebord dat standaard met wifi is uitgerust. Het nieuwe communicatiebord zal geleidelijk worden ingevoerd in alle SolarEdge pv-omvormers om de inbedrijfstelling met de SetApp-applicatie mogelijk te maken.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Dakspecialist

Zonneplan zoekt een Dakspecialist.
Fulltime • Nederland
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!