Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEdge lanceert SetApp voor installeren van zonnepanelen
foto: SolarEdge

SolarEdge lanceert SetApp voor installeren van zonnepanelen

SolarEdge lanceert voor het installeren van zonnepanelen de mobielvriendelijke SetApp. Met de applicatie wordt het voor installateurs gemakkelijker om de pv-omvormers van SolarEdge in bedrijf te stellen.

Het activeren van een SolarEdge pv-omvormer kan nu direct worden gedaan met behulp van de SetApp op een smartphone. Hierdoor heeft de omvormer geen lcd-scherm meer nodig en wordt deze bij nieuwe omvormers weggelaten. Aangezien de smartphone of tablet rechtstreeks met de omvormer communiceert via een ingebouwd, lokaal wifi-accesspoint, is er geen internetverbinding nodig.

Ook toekomstige upgrades zijn eenvoudiger omdat de SetApp automatisch de firmware van de pv-omvormer bijwerkt wanneer de installateur de locatie bezoekt. Als er meerdere omvormers zijn aangesloten, hoeft er maar van 1 de firmware te worden bijgewerkt en gebeurt het automatisch bij de andere omvormers. De ledjes aan de onderkant van de omvormer geven een visuele statusindicatie: of het systeem energie produceert, of de omvormer met het monitoring platform communiceert en of er systeemfouten zijn.

De SetApp wordt ondersteund door de release van een nieuw communicatiebord dat standaard met wifi is uitgerust. Het nieuwe communicatiebord zal geleidelijk worden ingevoerd in alle SolarEdge pv-omvormers om de inbedrijfstelling met de SetApp-applicatie mogelijk te maken.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Commercieel adviseur MKB

Zon & Zo zoekt een commercieel adviseur MKB
Fulltime • Nederland
EigenEnergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

EigenEnergie.net zoekt een Operationeel Uitvoerder
Fulltime • Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!