Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Crowdfunding zonnepark Amsterdam bij Hemwegcentrale van start
foto: Vattenfall

Crowdfunding zonnepark Amsterdam bij Hemwegcentrale van start

Na crowdfundingsacties bij de Vattenfall-centrales in Velsen en Eemshaven is het vanaf nu mogelijk om obligaties te kopen voor ‘Samen in Zon’ Amsterdam als bijdrage aan het zonnepark op het Hemweg-terrein.

Het zonnepark op het Hemweg-terrein langs de A10 telt bij voltooiing deze zomer 6.440 zonnepanelen en is goed voor een vermogen van ruim 2 megawattpiek. Van de totale investering van bijna 1,9 miljoen euro wordt naar verwachting 1 miljoen euro bijgedragen dankzij obligaties. De inschrijfperiode sluit uiterlijk 24 april. Klanten kunnen tot maximaal 8 obligaties ‘Samen in Zon’ Amsterdam kopen.

Eind 2019 zal de Hemweg 8-centrale op het terrein uit bedrijf gaan. De grond die in de toekomst vrijkomt, zal met name worden gebruikt voor een duurzame industriële energievoorziening. Op het terrein aan de Hemweg opereert Vattenfall verder de Hemweg 9-gascentrale, die op dit moment een rol speelt als flexibele back-up voor wind en zon en mogelijk in de toekomst met waterstof CO2-vrij stroom kan produceren.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
Solaris Industria zoekt:

Accountmanager Solar

kWh People zoekt voor Solaris Industria een Accountmanager
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!