Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (7) | Woningcorporaties en scholen pakken door

Project in beeld (7) | Woningcorporaties en scholen pakken door

In de rubriek ‘Project in beeld’ deze week aandacht voor onder meer de samenwerking tussen Thús Wonen en Wocozon en pv-projecten bij Zone.college, WonenBreburg en zonnepark Maassluis.

Woningbouwvereniging Thús Wonen is gestart met het plaatsen van zonnepanelen op haar woningen. Hier is de woningcorporatie een samenwerking aangegaan met stichting Wocozon. Ongeveer 75 procent van de woningen van Thús Wonen is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. De huurders van deze woningen zullen een persoonlijk aanbod krijgen. De zonnepanelen zullen in de periode 2019-2025 projectmatig worden geplaatst. Thús Wonen is de woningcorporatie voor de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland en ook voor een aantal woningen in de gemeente Ferwerderadiel. Het aanbod telt circa 6.500 woningen.

Het zonnedak van Zone.college Twello van 518 zonnepanelen is gestart met de productie van zonnestroom. Het Eco-team van de school, bestaande uit leerlingen, heeft in samenwerking met ZonnepanelenDelen en ondersteund door de gemeente Voorst de realisatie mogelijk gemaakt. De totale jaaropbrengst is in het eerste volledige jaar zo’n 149.040 kilowattuur. Goed voor circa 50 huishoudens. ZonneDelers die participeren in het project zijn medewerkers van de school, ouders van leerlingen en bewoners van de gemeente Voorst die samen geïnvesteerd hebben in de zonnepanelen.

BAM Wonen is in Landsmeer drukdoende met de renovatie van 120 woningen naar nul-op-de-meter. ‘Tijdens dit project plaatsen we overal nieuwe gevels, daken, energiemodules (warmtepompen en warmteterugwinning) en zonnepanelen’, aldus Lars Kuipers, uitvoerder (NOM) Renovatie Concepten bij BAM Wonen. ‘Daarnaast verwijderen we asbest in borstwering, daken en kruipruimtes, vervangen we de woonkamervloer en verstevigen we de holle baksteenvloer in de keuken en hal met een stalen constructie.’

Het 145 koppig brandweerkorps van Brussels Airport heeft 2 nagelnieuwe brandweerkazernes in gebruik genomen. De gebouwen, die uitgerust zijn met in totaal 795 zonnepanelen, zijn gelegen in de oostelijke en westelijke delen van het luchthaventerrein. De verlichting is volledig uitgevoerd met led-lampen, de verwarming en koeling van de kazernes gebeurt met warmtepompen. Zonneboilers verwarmen bovendien het sanitaire water. Op de daken zijn ten slotte watercollectoren geplaatst zodat het regenwater opgevangen kan worden om te hergebruiken als bluswater of voor sanitaire doelen. De collectoren van beide kazernes samen kunnen 230.000 liter water opvangen.

Het onderhoud dat WonenBreburg laat verrichten aan de 8 flats aan de Wensel Cobergherstraat en Joris Nempestraat in Breda is op de helft. Alle flats krijgen nog dit jaar zonnepanelen op het dak die de energie leveren voor alle stroomverbruik in algemene ruimten. Er worden per flatgebouw 89 zonnepanelen geplaatst, 712 in totaal.

Zonnepark Maassluis is officieel geopend. Nog voor de opening van het zonnepark door wethouder Gerard van der Wees was 75 procent van de zonnepanelen verkocht aan inwoners van het gelijknamige dorp. Energieleverancier Vrijopnaam heeft het zonnepark Maassluis gebouwd en is ook de exploitant. Het zonnepark bestaat uit 853 zonnepanelen en heeft een vermogen van 0,25 megawattpiek.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Lightsource zoekt:

Planoloog/planner

Lightsource zoekt een planoloog/planner.
Fulltime • Amsterdam
Conduct Technical Solutions zoekt:

Senior inkoper

Conduct Technical Solutions zoekt een senior inkoper
Fulltime • Barendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!