Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
3.600 zonnepanelen voor energiepositief recreatiepark
foto: Brabant

3.600 zonnepanelen voor energiepositief recreatiepark

Erik van Acht ontwikkelt in Cromvoirt een energiepositief recreatiepark met 3.600 zonnepanelen: Landgoed De Zandleij. Hij plaatst dit jaar ook 20.000 zonnepanelen op de daken van zijn eigen bedrijfspanden.

Erik van Acht begon enkele jaren geleden met de bouw van het energiepositieve recreatiepark op Landgoed De Zandleij in Cromvoirt.  ‘We hebben 4 testwoningen gebouwd, met verschillende systemen die aardgas overbodig maken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de optie met zonnepanelen en een warmtepomp’, vertelt Van Acht. ‘Op elk huis komen 30 zonnepanelen te liggen. Deze zonnepanelen produceren veel meer energie dan de huizen nodig zullen hebben. Het overschot aan energie zal in de toekomst worden opgeslagen in een grote accu en kan later weer gebruikt worden. Dit maakt het park dus niet alleen energieneutraal, maar zelfs energiepositief. Met deze zware aansluiting zouden alle bewoners tegelijkertijd hun elektrische auto kunnen laden’.

Op Landgoed De Zandleij ligt de infrastructuur al klaar en dit jaar worden alle zonnepanelen geplaatst. Aangezien nog niet alle huizen gebouwd zijn, zullen de meeste zonnepanelen tijdelijk op een veld aan de overkant komen te liggen. Binnen 3 tot 5 jaar is het hele park af en kunnen alle huizen in gebruik worden genomen. Van Acht plaatst dit jaar ook nog eens 20.000 zonnepanelen op zijn eigen bedrijfsdaken. Met de energie die hier wordt opgewekt, worden ook andere bedrijven voorzien van groene stroom. (bron: Provincie Brabant)

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Technisch Projectmanager PV-installaties

Zonnegilde zoekt een technisch Projectmanager PV-installaties
Fulltime • Kampen
AliusEnergy zoekt:

Servicemedewerker warmtepompen

AliusEnergy zoekt een servicemedewerker warmtepompen.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!