Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
3.600 zonnepanelen voor energiepositief recreatiepark
foto: Brabant

3.600 zonnepanelen voor energiepositief recreatiepark

Erik van Acht ontwikkelt in Cromvoirt een energiepositief recreatiepark met 3.600 zonnepanelen: Landgoed De Zandleij. Hij plaatst dit jaar ook 20.000 zonnepanelen op de daken van zijn eigen bedrijfspanden.

Erik van Acht begon enkele jaren geleden met de bouw van het energiepositieve recreatiepark op Landgoed De Zandleij in Cromvoirt.  ‘We hebben 4 testwoningen gebouwd, met verschillende systemen die aardgas overbodig maken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de optie met zonnepanelen en een warmtepomp’, vertelt Van Acht. ‘Op elk huis komen 30 zonnepanelen te liggen. Deze zonnepanelen produceren veel meer energie dan de huizen nodig zullen hebben. Het overschot aan energie zal in de toekomst worden opgeslagen in een grote accu en kan later weer gebruikt worden. Dit maakt het park dus niet alleen energieneutraal, maar zelfs energiepositief. Met deze zware aansluiting zouden alle bewoners tegelijkertijd hun elektrische auto kunnen laden’.

Op Landgoed De Zandleij ligt de infrastructuur al klaar en dit jaar worden alle zonnepanelen geplaatst. Aangezien nog niet alle huizen gebouwd zijn, zullen de meeste zonnepanelen tijdelijk op een veld aan de overkant komen te liggen. Binnen 3 tot 5 jaar is het hele park af en kunnen alle huizen in gebruik worden genomen. Van Acht plaatst dit jaar ook nog eens 20.000 zonnepanelen op zijn eigen bedrijfsdaken. Met de energie die hier wordt opgewekt, worden ook andere bedrijven voorzien van groene stroom. (bron: Provincie Brabant)

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!