Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dag 2 Solar Solutions | Duurzaam Verwarmd: nieuwe overeenkomsten en bezoekersrecord in zicht
foto: Solar Solutions

Dag 2 Solar Solutions | Duurzaam Verwarmd: nieuwe overeenkomsten en bezoekersrecord in zicht

Met de tweede beursdag heeft de organisatie van Solar Solutions een belangrijke stap gezet naar een nieuw bezoekersrecord. Bovendien zijn op de beursvloer diverse nieuwe samenwerkingsovereenkomsten getekend.

Bliq | Solarclarity
Solarclarity heeft op de vakbeurs Solar Solutions zijn nieuwe totaalconcept gelanceerd voor de energieprosument van de jaren twintig: Bliq. Bliq biedt zonnepaneeleigenaren vergaande mogelijkheden voor energiemanagement. Bliq is een platform dat gebruikers in staat stelt om de voordelen in de elektriciteitsmarkt te benutten die mogelijk zijn geworden door de ontwikkeling van zonne-energie, batterijtechnologie en energiemanagement. Het platform bestaat uit een app waarbij zowel productie als gebruik worden gemonitord, een flexibel energiecontract, een batterij en in de toekomst koppelingen naar warmtepompen of laadpalen. Het systeem kan inspelen op prijsfluctuaties op de stroommarkt, waardoor energiekosten lager zullen worden. Een belangrijk kenmerk is dat deze optimalisatie automatisch gebeurt zonder dat de gebruiker er actief mee bezig moet zijn. De wasmachine hoeft zo niet te worden aangezet wanneer de zon schijnt. Het is andersom: wanneer de wasmachine wordt aangezet, kiest het systeem zelf de slimste stroombron: direct van de zonnepanelen, de batterij of het elektriciteitsnet.

TW Solar-zonnepanelen | Libra Energy
Tijdens Solar Solutions onthult Libra Energy de TW Solar-zonnepanelen met gepatenteerde shingled celtechnologie. De TW Solar-zonnepanelen zijn geproduceerd door Tongwei Solar en kunnen meer zonlicht opvangen dan traditionele zonnepanelen. Dit doordat de zonnecellen overlappend (red. shingled) op het zonnepaneel zijn aangebracht. Hierdoor kan een vermogen tot 335 wattpiek bereikt worden. Naast dat Tongwei Solar de zonnepanelen zelf op 379 punten op kwaliteit controleert, houdt een lokaal kwaliteitsteam van Libra Energy toezicht op het volledig geautomatiseerd productieproces van Tongwei Solar. De zonnepanelen zijn leverbaar als all-black zonnepaneel van 330 wattpiek en als zonnepaneel van 335 wattpiek met een witte backsheet.

NSP-zonnepanelen | 4BLUE
Zonnepanelengroothandel 4BLUE toont op de beursvloer de nieuwe generatie zonnepanelen van United Renewable Energy (URE): de mono URE 310 en de mono full-black URE 320 met halve zonnepanelen. URE is een fusie van 3 bestaande Taiwanese zonnepaneelfabrikanten; NSP, Solartech en GINTECH. Vóór de fusie was Neo Solar Power (NSP) de grootste moduleproducent in Taiwan en stond het in de top 10 van ’s werelds grootste zonnecelfabrikanten. Van de totale productiecapaciteit van 5 gigawattpiek wordt het overgrote deel, te weten 3,5 gigawattpiek, momenteel geproduceerd in Taiwan.

Designer | SolarEdge
SolarEdge toont op de beursvloer de SolarEdge Designer. Het is een gratis, webgebaseerde tool waarmee men de ontwerpkosten van pv-systemen laag houdt. De onlinetool kan door installateurs gebruikt worden om hun SolarEdge-systemen te plannen, te ontwerpen en uit te voeren. Doordat de SolarEdge Designer gebruikmaakt van satellietbeelden, kan het ontwerp van een pv-systeem onmiddellijk gevalideerd worden, wat tijd en kosten bespaart. De tool vereenvoudigt ook het elektrische ontwerpproces, geeft advies over de te gebruiken producten en maakt een materiaallijst aan. Door de complete klantvoorstellen, met onder andere inzichtelijke 3D-modellen van de site en maandelijkse energiesimulaties die in de designer aangemaakt kunnen worden, ondersteunt SolarEdge het verkoopproces voor installateurs. De SolarEdge Designer is nu overal ter wereld verkrijgbaar en wordt gehost in de cloud met toegang vanaf elke Mac of pc.

Verdeelkasten voor 800 VAC | Geyer
Geyer heeft dit jaar nieuwe verdeelkasten mee naar Solar Solutions. Geyer is in de voorbije jaren als fabrikant en leverancier uitgegroeid tot een specialist in de techniek van verdeelinrichtingen voor pv-installaties. In het leveringsprogramma van Geyer zijn ook de polyester buitenopstellingskasten opgenomen. Door deze te combineren met het door Geyer vertegenwoordigde HENSEL kunststofkastenprogramma MI is dit geschikt voor een pv-verdeler; buiten of binnen. Nieuw daarbij zijn de verdeelkastenkasten voor 800 volt AC (VAC). Deze buitenopstellingskasten worden voorzien van lastscheiders. Op de beursvloer zijn ook de nieuwste kabeldozen van HENSEL te zien. De KF-serie is speciaal ontworpen voor buitensituaties en is verkrijgbaar in grijs en zwart. Deze kabeldoos is van een uv-bestendige kunststof.

Solar pakket | Helukabel en Weidmüller
Helukabel en Weidmüller hebben het Solar pakket ontwikkeld om zonnepanelen zonder krimptool sneller te kunnen installeren, met een gegarandeerd veilige verbinding. Het pakket bestaat uit de SOLARFLEX-kabel in combinatie met de pv-stick van Weidmüller. Ze kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd zonder krimptool: een kwestie van de kabel strippen, in de pv-stick steken en vergrendelen met een klik.

Sunny Highpower PEAK3 | SMA
De Sunny Highpower PEAK3 van SMA is tijdens Solar Solutions voor het eerst op een Nederlandse beurs te zien. Deze stringomvormer is de centrale bouwsteen van de SMA-oplossing voor pv-centrales met een decentrale architectuur en systeemspanningen van 1.500 DC. De PEAK3 maakt een DC/AC-verhouding tot 150 procent mogelijk. De automatische SMA Smart Connected service vergemakkelijkt verder het beheer en onderhoud en verlaagt de servicekosten over de totale projectduur. Het compacte ontwerp en geringe gewicht met op maat gemaakte onderdelen zorgen voor een snelle en veilige installatie. Bovendien maakt de DC Combiner Box efficiënte planning en eenvoudige uitbreiding van grootschalige zonne-energiecentrales mogelijk. Dankzij de modulaire aanpak kunnen projecten namelijk worden geschaald, wat een maximale flexibiliteit in het ontwerp van de pv-installatie betekent.

Growatt MAX | Growatt
Growatt presenteert tijdens Solar Solutions zijn nieuwste commerciële omvormer: de Growatt MAX. De omvormer heeft 6 mppt-trackers waardoor een veel flexibelere pv-configuratie en installatie mogelijk zijn. MAX hanteert een quad-core-architectuur, waardoor deze beter in staat is om informatie te verzamelen, uit te wisselen en te verwerken om betere bescherming en slimmere operation-en-maintenance-mogelijkheden te bieden. De omvormer heeft verder diagnosefuncties om de werkomgeving van de frequentieregelaar te garanderen en tijdig problemen op te lossen in geval van storingen. Verder maken functionaliteiten zoals bewaking op afstand via de cloud het onderhoud veel eenvoudiger. Growatt speelt met de omvormer ook in op ontwikkelingen in de wereld van Internet of Things en heeft een Online Smart Service (OSS) -platform ontwikkeld. Distributeurs, epc-contractors en eindgebruikers kunnen hier pv-systemen eenvoudig mee bewaken en beheren door zich aan te melden bij het OSS-platform vanaf hun pc of mobiele apparaten. Inmiddels heeft Growatt in Nederland een eerste project gerealiseerd met omvormer, te weten een dakgebonden pv-systeem van 570 kilowattpiek in Dalfsen.

Q.PLUS DUO-zonnepaneel | Q CELLS
De Q.PLUS DUO L-G5 is Q CELLS’ nieuwe, multikristallijne aanpassing van de mono Q.PEAK DUO halfcel solar module.  Q.PLUS DUO L-G5 heeft zijn Europese debuut gemaakt tijden Solar Solutions. Q CELLS toont bovendien zijn nieuwe Q.PEAK DUO-G6 solar modules. De Q.PLUS DUO L-G5 is het eerste multikristallijne zonnepaneel van Q CELLS dat halve zonnecellen gebruikt. Het zonnepaneel is ontwikkeld als een oplossing voor grondgebonden zonneparken en biedt een hogere opbrengst per oppervlakte en lagere systeemkosten dan standaard multikristallijne zonnepanelen. Het zonnepaneel is verkrijgbaar in vermogensklassen tot 375 wattpiek. De Q.PEAK DUO-G6 is beschikbaar in een vermogen van 355 wattpiek en de Q.PEAK DUO BLK-G6 komt binnenkort beschikbaar in een vermogen van 345 wattpiek. Dit laatste zonnepaneel is ontwikkeld voor dakgebonden pv-systemen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
PowerQ zoekt:

Accountmanager

PowerQ zoekt een accountmanager
40 uur • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!